Напредни идиоти уводе порез на брање печурака и лековитог биља од 58%

0
(0)

Чачак – Најновијим изменама Закона о порезу на доходак грађана уведена је обавеза плаћања доприноса и пореза за шумске плодове, гљиве и лековито биље од 58 процената. Зналци из ове делатности кажу да је за њих, још пре почетка сезоне, она вероватно изгубљена и да ће посао, који Србији сваке године доноси 20 милиона евра од извоза, једноставно стати.

– Нова одредба, по ставу локалних јединица Пореске управе Републике Србије, подразумева да откупљивач шумских плодова и лековитог биља мора, приликом откупа, у име и за рачун особе која је прикупила шумске плодове и лековито биље, да плати и порез и доприносе за пензијско и здравствено осигурање, независно од чињенице што се прикупљањем најчешће баве пољопривредна газдинства која већ јесу опорезована по другом основу. То, даље, значи да сваки откупљивач шумских плодова и лековитог биља, на откупну цену, мора да дода чак 58 одсто вредности откупљене ствари. Када се још на то надовеже обавезних 10 процената на име еколошке таксе, произилази да на вредност шумског плода од 1.000 треба додати 680 динара, као порез и допринос за особу која је прикупила шумски плод или лековито биље – каже за „Политику” Милић Поповић, власник предузећа „Интерфуд 60” из Чачка.

Извор: Политика, Гвозден Оташевић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОПЕТ НАС ЛУПИЛИ ПО ЏЕПУ: Србија „опорезује ваздух“, нову таксу ћемо плаћати 1.200 динара!

3 (4) Kлиматска хистерија и теорије завере о глобалном загревању, лупиће по џепу грађане Србије. …

Ко их једе неће бити забораван: Печурке чувају здравље мозга

3 (8) ЗНАМО колико су печурке драгоцене за људско здравље, али нова студија показује да …

2 Коментара

  1. Ja berem pecurke i NSN da cu k.rac, majku im lopovsku !

  2. Naprednise, ili, leče ili prodaju lekove; kanabis,-marihuana , krek, LSD,, morfin, heroin, i najjeftinije u Srbiji, pečurakesu hraana…цa kada si gladan nisi svoj, kada si nahranjen nisi njihov, pa sledi porez na porez??????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend