fbpx

Нема новца за програме за почетнике и развојне пројекте

0
(0)

Пријем захтева привредника по основу два програма подршке обустављен је за почетнике у пословању и развојне пројекте, јер су утрошена бесповратна средства за те намене у 2019. години, потврдио је данас Танјугу државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.

„Министарство неколико година уназад у континуитету спроводи ове програме. Ослушкујемо глас привреде и прилагођавамо их њиховим потребама, зато је и интересовање за ове програме из године у годину све веће”, рекао је Стевановић додајући да су привредницима и даље на располагању редовни програми Фонда за развој.

Програм подршке развојним пројектима и стартап програм, Министарство привреде спроводи у сарадњи са Фондом за развој и представљају комбинацију бесповратних средстава Министарства и повољних кредита Фонда.

Првог дана јула, обустављен је пријем захтева средњим правним лицима, јер је програмом који је подразумевао подстицање предузетништва кроз развојне пројекте предвиђено да средња предузећа могу да повуку до 30 одсто издвојених бесповратних средстава.

Касније је на сајту Фонда објављена информација да је стопиран и пријем захтева по истом програму и за микро и мале фирме, а 15. јула је донета обустављен и стартап програм.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Одабраним београдским кафићима милиони из буџета

5 (3) Држава је у последњих месец дана преко Фонда за развој одобрила преко 50 …

МУП готово две године кочи истрагу о пореклу имовине инвеститорке објекта на Панчићевом врху

5 (4) Готово две године Више јавно тужилаштво у Kраљеву није донело одлуку да ли …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *