fbpx
Насловна / Србија / Економија / Нема новца за програме за почетнике и развојне пројекте
Нема новца за програме за почетнике и развојне пројекте 1

Нема новца за програме за почетнике и развојне пројекте

Пријем захтева привредника по основу два програма подршке обустављен је за почетнике у пословању и развојне пројекте, јер су утрошена бесповратна средства за те намене у 2019. години, потврдио је данас Танјугу државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.

„Министарство неколико година уназад у континуитету спроводи ове програме. Ослушкујемо глас привреде и прилагођавамо их њиховим потребама, зато је и интересовање за ове програме из године у годину све веће”, рекао је Стевановић додајући да су привредницима и даље на располагању редовни програми Фонда за развој.

Програм подршке развојним пројектима и стартап програм, Министарство привреде спроводи у сарадњи са Фондом за развој и представљају комбинацију бесповратних средстава Министарства и повољних кредита Фонда.

Првог дана јула, обустављен је пријем захтева средњим правним лицима, јер је програмом који је подразумевао подстицање предузетништва кроз развојне пројекте предвиђено да средња предузећа могу да повуку до 30 одсто издвојених бесповратних средстава.

Касније је на сајту Фонда објављена информација да је стопиран и пријем захтева по истом програму и за микро и мале фирме, а 15. јула је донета обустављен и стартап програм.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

корупција

Напредна лоповска банда легализовала корупцију!

Закон о лобирању, који је усвојен прошле године у новембру, данас ће почети да се …

Лака ти ноћ, Београде! 11

Лака ти ноћ, Београде!

Београдски глас – У тврђави, заправо објекту који споља ничим не привлачи пажњу у центру …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *