Нова правила за технички преглед аутомобила, строжа и скупља провера (видео)

0
(0)

Од сутра почиње технички преглед возила по новим, строжим правилима, а коштаће од две до три хиљаде динара. Уз то, мораће и да се закаже. Због тога су већ данима на линијама за технички преглед велике гужве.

Главна новина на техничком од сутра је сликање аутомобила. Не можете на линију техничког прегледа доћи са прљавим возилом. Свака већа корозија биће евидентирана, а возила код којих је то видљиво и небезбедно неће бити регистрована.

Марко Манојловић из техничког прегледа „Десет плус“ каже да постоји пет фотографија, слике са предње и задње стране, бочне слике и слика контролне табле.

Цена техничког прегледа може варирати од две до три хиљаде динара и осигурања више не могу да уз полису поклањају технички преглед. Контолисаће се и издувни гасови, али у наредне три године неће бити искључивања из саобраћаја јер је то прелазни период.

Манојловић каже да ће издувни гасови у наредне три године бити контролисани.

„Контролисаће се степен издувних гасова, да ли имате опрему, катализаторе, ДПФ филтере, али неће бити елиминишући фактор за технички преглед. У наредне три године, колико год да се измере гасови, пролазићете техничке прегледе“, истакао је Манојловић.

Сви уређаји на аутомобилу од брисача до ретровизора морају бити у функцији. Разбијено стакло шофершајбне може бити разлог зашто ће вас вратити са техничког на замену.

Неће се толерисати ни разне преправке возила које су ван стандарда. Возило не сме бити у више боја, сви делови морају бити у боји каросерије.

У Србији има око три хиљаде линија техничких прегледа и, како кажу надлежни, то је довољно да задовоље све потребе за регистрацијом.

Припремио Драган Милутиновић

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нови харач погодиће 1.000.000 оних који „воле“ да возе стара кола

0 (0) Када не знаш како да дођеш до пара, најлакше је ударити на возаче. …

Дупли технички преглед за аутомобиле неуставан – економска дискриминација

0 (0) Београд – Удружење за заштиту потрошача Ефектива саопштило је се противи увођењу додатног …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend