Нови харач погодиће 1.000.000 оних који „воле“ да возе стара кола

0
(0)

Када не знаш како да дођеш до пара, најлакше је ударити на возаче. И то на оне најсиромашније који „воле“ да возе старе аутомобиле.

Нови намет за власнике четвороточкаша старијих од 15 година, који ће од јула морати да иду два пута годишње на технички преглед, само је још један корак у пражњењу џепова возача.

Ако је судити по томе да је готово 40 одсто возног парка Србије прегазило у 16. лето, то значи да ће готово милион возила имати обавезу да иде на канал два пута за 12 месеци.

Циљ је повећање безбедности у саобраћају. И статистика, међутим, показује да најчешће моћнији и новији аутомобили због неприлагођене брзине угрожавају све учеснике у саобраћају. Већина ветерана на четири точка, слажу се њихови власници, не може да развије толике брзине, пишу Вечерње новости.

Још се не зна колико ће тачно бити тај трошак. Власници сервиса за технички преглед тврде да је реална рачуница за ову услугу бар 30 евра по возилу. То значи да ће власник старог возила годишње морати да издвоји, само за технички преглед, бар 7.000 динара. Законом је предвиђено да ресорно министарство, у овом случају МУП, одређује максималну цену техничког прегледа, која ће важити на територији целе Србије.

Изнад те цене нико неће смети да наплаћује овај преглед.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Од септембра опет нове цене техничког прегледа?

0 (0) ОД септембра би требало, како „Новости“ незванично сазнају, да се уведе ред у …

Град Београд разматра наплату уласка возилима у центар града

0 (0) Челници Београда сматрају да је једно од решења за колапс у граду наплата …

Један коментар

  1. ODUSTAO, UPLAŠIO SE!

    Gospodine “doktore nauka” doktorata plagijata, ovakvo objašnjenje o abortiranje zakona u kome se pominje dva tehnička poregleda za stara vozila, što bi bilo jedino u Evropi. Kada se ustalasali glasači o ovom haraču, obustavlja se primena, a zakon nije ukinut, mada potiče iz 2009. godine, a trebalo da se primenjuje od 2019. godine. Da li ljudi, koji se bave zakonodavstvom i ministri, znaju da sve zastareva, a ovaj zakon se aktivira nakon deset godina. Njihovo znanje, uopšte ako su ga imali, nije zastarelo, već zarđalo.  Nešto smrdi u zemlji…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend