fbpx

ОБЕСИТЕ СЕ, СТОКО НЕСПОСОБНА! Зока грађевина се прси успесима који су финасирани парама немачке владе и банке!

0
(0)

Смедерево — У рад је пуштено новоизграђено постојење за пречишћавање воде за пиће у селу Шалинац код Смедерева које ће обезбедити воду за пиће за 25.000 житеља тог краја

“Ово је леп и велики дан јер ће 25.000 становника Смедерева и околних села имати воду“, рекла је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфаструктуре Зорана Михајловић, додајући да је већ сада прикључено 10.000 становника, док ће у наредном периоду бити прикључени и остали.

Постројење је изграђено уз помоћ Владе Немачке и КфW банке, а Михајловић је истакла да се из оваквог пројекта могу видети две ствари.

Према њеним речима, прва ствар је сарадња Владе Србије са Немачком и КфW банком, а друго што може да се види је да је стратешки циљ владе да свако у нашој земљи има приступ чистој, квалитетној води.

“То је оно на чему радимо“, рекла је Михајловић.

Како је навела, није у питању само ова фабрика и 3,2 милиона евра који су уложени конкретно у ову фабрику, а у цело Смедерево 6,5 када говоримо о водоснабдевању.

Према њеним речима, у питању је износ од 20 милиона евра који ће уложити у наредне три године за пет градова у Србији.

“У питању су пројекти које радимо са КфW вредности тренутно око 200 милиона евра, где је око 89 милиона само за водоснабдевање “, рекла Михајловић.

Она је оценбнила да управо такви пројекти у целој Србији помажу да имамо приступ води, квалитетној води, да имамо друге фабрике и за прераду отпада…

“Све оно што треба да буде слика једне модерне, развијене Србије која жели да ради и да прави резултате у складу са европским стандардима јер ми јесмо у заједници европских народа“, рекла је Михајловић.

Миниастарка се захвалила свима који су помогли да фабрика буде изграђена у року подсећајући да су радови почели у новембру 2015. године.

“Све је било готово у децембру 2016. године. Пробни рад је био до априла опве године, али нисмо хтели да у кампањи отварамо фабрику да не би било да то користимо у полиитичке сврхе“, рекла је Михајловић.

Амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман рекао је да му је велико задовољство што присуствује отварању новог погона за пречишћавање воде.

Наводећи да су радови завршени у року, он је је навео да се ради о инвестицији од више од три милиона евра.

“Предвидели смо даље мере и пројекте у склопу овог програма, водоснабдевања, у шта улази и рад на водоводној мрежи у Смедереву“, рекао је Дитман додајући да је укупна вредност пројекта 6, 5 милиона евра.

Он је навео да му је драго што на тај начин може да се обезббеди чиста, пијаћа вода за, у првој фази 10.000, а укупно за више од 25.000 становника.

Отварању је присуствовала и градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

БАГЕР РАДОЈЕ ДАKИЋ РУШИ ФАБРИKУ У KОЈОЈ ЈЕ ПРОИЗВЕДЕН: Да ли је ово најтужнија фотографија данас у Србији?

1 (1) У фабрици је 1989. године било 4, 67 хиљада радника, а исто толико …

Пожар у фабрици Милан Благојевић у Лучанима, повређена двојица радника

5 (1) У 13.47 избио је пожар у фабрици „Милан Благојевић – Лучани“ приликом којег …

Један коментар

  1. Priča kao da je očevinu uložila za izgradnju vodovoda. Veštica se hvali tuđem uspehu, zlatiborcima ne dozvoljava da od svojih para prave gondolu. Sve na lomaču žive spaliti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *