fbpx

Обрадовић: Сам врх државе се уплео у трговину оружјем и исисава новац из фабрика

5
(5)

Узбуњивач који је указао на незаконитости у војној фабрици „Kрушик“ у Ваљеву Александар Обрадовић изјавио је да се сам врх власти уплео у трговину оружјем и исисава новац из војних фабрика који делом одлази у приватне џепове, а делом у страначке фондове.

Обрадовић је за лист Данас рекао да је последица тога да Kрушик „већ дуже испипава дно финансијско пословне рупе у коју је упао“.

Он је додао да је Министарство одбране знало шта се дешава у „Kрушику“ јер је надзорни одбор, чије чланове именује, био о свему обавештен.

За податке о расту производње које је изнела фабрика, Обрадовић је рекао да су настали „фалсификовањем и штеловањем“ резултата пословања.

Од 2014. године према документацији коју је Обрадовић доставио медијима, траје исисавање новца из фабрике посредством утицајних трговаца оружјем, пре свих фирме ГИМ коју је у преговорима заступао отац министра Небојше Стефановића, затим преко фирми које контролише Слободан Тешић и једне компаније из Уједињених Арапских Емирата.

Обрадовић је за Данас рекао и да је менаџмент хтео да отпусти око 700 људи на име технолошког вишка, али да је тај план зауставио председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић који је поручио да отпуштања неће бити пре пролећних избора.

Бета,Бирн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Око браће Вучић америчке службе безбедности стежу обруч: Уловио их софтвер којим су они друге прислушкивали

4.4 (319) Александар Вучић је на великим мукама, стисло га са свих страна. Американци га …

Турска телевизија објавила нова открића и сведоке о афери несталих беба у Србији

5 (4) Предлог закона о утврђивању чињеница о несталим бебама из породилишта у Србији наћи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *