fbpx

Од Ер Србије 710 милиона долара? Смањи мало рибу мајсторе, Луфтхазин профит за 2012 је 990 милиона евра

0
(0)

Студија Оксфорд Економикса показала је да ће нова национална авиокомапнија Ер Србија (АС) већ идуће године донети Србији 710 милиона долара, што чини 1,5 одсто бруто друштвеног производа. Први авион у новим националним бојама слетео је у суботу на аеродром „Никола Тесла“, а тек изнајмљени ербас А319 ће свој први редовни лет обавити у понедељак 26. октобра када ће висока делегација из Србије путовати у Абу Даби.

Према студији Оксфорд економикса, директна корист од Ер Србије биће 190 милиона долара, али ће компанија допринети и развоју туризма, трговине и прилива инвестиција, те се збирно добит процењује на 710 милиона.

Како је изјавио генерални директор АС Дане Кондић, до краја 2014. број линија ће се удвостручити, а индиректно ће посао добити 4.700 радника.

Процењено је да страни путник доноси у просеку 1.500 долара, што поред авиокомпаније додатно ангажује и хотелске капацитете, услужне и друге делатности.

– Јака Ер Србија је од виталног значаја за нашу привреду. Она ствара додатна радна места, не само у авиокомпанији, већ низу других сектора – каже Кондић.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија: Све мање земљишта под системима за наводњавање

0 (0) Од укупно 3,4 милиона обрадиве површине у Србији прошле године наводњавало се тек …

ЕКСКЛУЗИВНО: ЕР Србија и Етихад са аеродрома Никола Тесла илегално кријумчарили оружје из Србије?

4.6 (9) Етихад ервејз из Абу Дабија купио је 49% удела у националној авиокомпанији Србије,  …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *