ОНИ РУСИЈИ НИСУ РЕКЛИ ХВАЛА: Да ли су ове српске странке заправо антисрпски елементи?

0
(0)

БЕОГРАД – У Србији постоји цео низ странака за које се слободно може рећи да су пресликале политику двоструких аршина која постаје симбол и главни бренд евроатлантистичке политике, а то су Демократска странка, Лига социјал-демократа Војводине, Либерално-демократска партија и Социјал-демократска странка.

Ове странке су показале да неће или не смеју да јавно укажу захвалност Русији због уложеног вета на срамну резолуцију о Сребреници коју је предложила Велика Британија.

Сасвим је јасно, што је недвосмислено доказало и руководство Србије, и руководство Републике Српске и руководство Русије, да је британска резолуција политички мотивисан удар на српски народ и ништа друго.

Међутим, ове странке нису дорасле задатку одбране српских интереса, а многе од њих под флоскулом о жељи за истином и помирењем заправо представљају акцелераторе удара на српски народ поводом пласирања лажне слике о Сребреници која се жели наметнути, што је покушано у СБ УН, а што се наставља чинити и у Европском парламенту.

Двоструки аршини на којима се темељи политичко деловање ДС-а, ЛСВ-а, ЛДП-а и СДС-а се огледа у томе што је њихова жеља за истином велика у случају Сребренице и плана евроатлантске коалиције, али је веома мала у случају расветљавања стварног геноцида који се десио на овим просторима, а то је монструозно НАТО бомбардовање српског народа на територији бивше Југославије осиромашеним уранијумом, плутонијумским, фосфорним и касетним бомбама које су строго забрањене низом међународних докумената.

Подсећамо, према проценама неколико независних домаћих и страних комисија, у последњих 15 година је од последица НАТО бомбардовања умрло најмање 150 хиљада људи, док неке процене иду до цифре од чак милион и двесто хиљада људи.

„Када говоримо о Сребреници, ми говоримо о унутрашњем осећају да правда мора бити задовољена. То нема везе са нацијом или вером. То има везе са пристојношћу, људском потребом да живимо једни са другима и једни поред других. Ту нема места калкулисању. Нема ни потребе да се ова теме политизује. Хиљаде жртава су нам обавеза да о овој теми проговоримо на начин на који се никада није говорило у Србији, у њеном друштву или институцијама. Нема потребе да ми чекамо текст резолуције, који ће написати неко ко можда и не разуме размере трагедије у којој смо живели, већ да искораком у стварност ми први проговоримо о овој теми.“ – каже се у саопштењу ЛДП-а поводом предлога Декларације о Сребреници коју промовишу.

Било би интересантно видети шта би рекли на Декларацију о НАТО геноциду и стотинама хиљада жртава које се свакодневно сахрањују захваљујући последицама уранијумско-плутонијумских НАТО бомби. Да ли би ЛДП у том случају калкулисао?

Поред изостанка јавне захвалнице руским властима, ове странке су показале да њихова политичка делатност иде у потпуно другом правцу. ЛДП је нпр. позвао на потписивање Декларације о Сребреници, Ненад Чанак је најавио одлазак у Сребреницу на обележавање 20. година и причао о злочиначкој политици коју је Србија водила током деведесетих, док је ДС цело време борбе против резолуције се бавио нападом на председника Србије, Томислава Николића, због његовог писма британској краљици, а Драган Шутановац, један од челника ДС-а, изразио је забринутост због могуће забране најављене акције „седам хиљада“ која би требало да се одржи у Београду.

Борис Тадић, као један од иницијатора потписивања Декларације о Сребреници у српском парламенту, наравно наставља са политиком која проглашава Србију за кривца за ратове на простору бивше Југославије, баш као и његов коалициони савезник Ненад Чанак.

Поред тога што себе представљају као странке које теже помирењу у региону, својим подржавањем проамеричке пропаганде базиране на лажима и фалсификовању историје, те усвајањем политике „двоструких аршина“, ове странке су по свему судећи главна препрека помирењу у региону.

Извор: Правда

илустрација: Правда

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лутовац: Нема сукоба у ДС, мањина која има приступ режимским медијима ствара утисак подела

0 (0) Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац изјавио је данас да „нема сукоба“ међу …

Вучић са Меркел хоће да разбије СзС и да на изборе изведе Демократску странку

2.3 (3) Вучић у Њујорк није путовао због Косова и Трампа, од кога је дигао …

3 Коментара

  1. svaka ptica svome jatu..
    nekada sam sa mnogima od njih rusio komunizam.. kad se oni kasnije povampirise i ispadose veci od Tita

  2. Нису, они су само извођачи радова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend