fbpx
Насловна / Србија / ОСЛАДИЛО МУ СЕ ДА ПАРАЗИТИРА НА НАРОДНOЈ ГРБАЧИ Николић не мрда из државне виле у Ужичкој 23
ОСЛАДИЛО МУ СЕ ДА ПАРАЗИТИРА НА НАРОДНOЈ ГРБАЧИ Николић не мрда из државне виле у Ужичкој 23 1

ОСЛАДИЛО МУ СЕ ДА ПАРАЗИТИРА НА НАРОДНOЈ ГРБАЧИ Николић не мрда из државне виле у Ужичкој 23

Бивши шеф државе Томислав Николић остао је по престанку мандата да живи у државној вили у Ужичкој 23 у београдском насељу Дедиње, и највероватније се неће иселити из ње све док буде на челу Савета за сарадњу са Русијом и Кином, сазнаје „Блиц“!

Николић ће тако још једном демонстрирати своју склоност ка мегаломанији, али и прекинути традицију ранијих председника који су одмах по истеку мандата напуштали државне резиденције.

Како тврди извор „Блица“, Николић се грчевито борио да остане да живи у вили од 800 квадрата, а како смо већ писали, то је био и један од захтева када се одлучивало да ли ће поново ући у трку за шефа државе.

– Све време од како је постало извесно да неће имати и други мандат на Андрићевом венцу, Николић је инсистирао на томе да остане да живи у вили у Ужичкој. Никоме није било јасно зашто инсистира на томе, али очигледно је да је истрајао у свом науму. Пошто је сигурно да се Александар Вучић неће преселити у њу и да ће остати у стану на Новом Београду, најмање што је могло је му се изађе у сусрет. Све ми дирај, али кућу немој, по том принципу се понаша бивши председник – каже извор „Блица“.

Николић се у ову вилу уселио још у августу 2012. године, и први је државник који ју је користио за посао и свакодневни живот. Прве ствари које је у њу унео биле су, како су поједини медији пренели, иконе светаца Димитрија и Петра.

– Временом, вила је сем њега и Драгице добила још једног станара, ташту Милку Нинковић. Николић ће моћи да настави по старом, и да на посао одлази са Дедиња – каже наш извор.

Нигде у правним актима није одређено у ком року бивши председник треба да се исели из резиденције. Али, како међу децидно набројаним повластицама које шефу државе припадају по истеку мандата нема и коришћења резиденције, намеће се закључак да би требало да се исели по престанку обављања председничке функције.

– Ни у најлуђим сновима не могу да замислим да, рецимо, бивши председник Америке по престанку мандата остане да живи у Белој кући. Лоше је када политичари праве институције према себи, а не према општим правилима. Николићево понашање је доказ ароганције – напомиње председник Транспарентности Србија Владимир Гоати.

Тадић је вилу користио за догађаје који нису протоколарне природе, а пре њега вилу су користили и в.д. председника Србије Наташа Мићић и бивши председник Милан Милутиновић.

Коментар од Николића овим поводом нисмо успели да добијемо.

Д. Луковић, Блиц.рс

Фото: РАС / РАС Србија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Не хули СВИЊО ПЕДОФИЛСКА, ниси ти васкрсао већ си се повампирио! 11

Не хули СВИЊО ПЕДОФИЛСКА, ниси ти васкрсао већ си се повампирио!

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије не мирује и након оптужби на рачун председника Србије да ће издати …

Без Николића на рођендану СНС: Тома, ко то беше? 12

Без Николића на рођендану СНС: Тома, ко то беше?

Новинар Данаса Божидар Андрејић изјавио је да га није изненадио недолазак на прославу деветог рођендана …

Један коментар

  1. Šta drigo očekivati od jednog primitivca, mediokriteta, uzletelog grobara, radikala preletača, ućebanog psa uličara? Ubio sam se od agitovanja protiv njegovog izbora, ali sile zla su bile jače. Sad em nas je ojadio svojim neznanjem i mufljuskom politikom, em ćemo morati da od njega spasavamo i istorijske spomenike, da se rvemo sa njim da mu dokažemo da to nije njegovo, možda čak i da mu šaljemo policiju da ga izbaci sa sve dragicom i pudlama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *