ПАЈТИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: Уништили смо Србију – све смо радили по међународном диктату!

ПАЈТИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: Уништили смо Србију – све смо радили по међународном диктату!

БЕОГРАД – Данас је Србија не само сиромашна и незапослена, већ је драстично економски неуједначена. Вредан, напоран и стручан рад не гарантује ником да ће својој породици моћи да обезбеди пристојан живот, рекао је Бојан Пајтић, председник Демократске странке на семинару „Синдикати и политика“ који је организовала Фридрих Еберт фондација.

Пајтић ја нагласио да део кривице за стање у којем се Србија налази сноси и Демократска странка.

– Економску политику смо углавном препуштали другима. Вођена је по међународном диктату, а диктат је гласио: приватизујте, дерегулишите, либерализујте. Мислили смо да ћемо слушањем савета оних који живе у друштвима богатијим од нашег постати као они а догодило се управо супротно. Постали смо земља јефтине радне снаге која купује стране инвестиције и која прихвата погубне савете који сада гласе: обесправите раднике, претворите их у робу са кратким роком трајања, снизите им плате, пензионерима смањите пензије – оценио је Пајтић.

Председник ДС је нагласио да је странка апсолутно против политике актулне власти за коју је навео да је политика која води у пропаст.

-Ми смо за укидање субвенција које су финансиране од стране наших пореских обвезника. Страним и домаћим инвеститорима морамо омогућити пореске олакшице и инвестиције у инфраструктуру. О томе ће сигурно говорити господин Иван Стефановић који је творац економског програма Владе у сенци ДС – рекао је он и навео да млади одлазе, да економија нестаје пред нашим очима, и навео да штрајкови трају месецима, да пропадају школство и здравство.

Пајтић је навео да је у Војводини један од параметара и услова за добијање подстицаја и то да предност имају оне фирме и компаније које у свом предузећу имају организован синдикат.

-Исто је тако добар пример и вођење одговорне социјалне политике у местима где је наша организација имала одговорност. Најбољи примери су у Покрајини и у Београду, где се водило и води рачуна о најсиромашнијим грађанима, пензионерима, трудницама или особама са инвалидитетом или са сметњама у развоју – навео је председник ДС.

Предстоји јако тешко време, оценио је Пајтић, у којем ће бити још лоших мера од стране Владе, стоји у саопштењу ДС-а.

 

-Имамо најаве о отпуштању људи из јавног сектора у јулу месецу, без јасних критеријума ко ће и на који начин бити отпуштан. Опет у време годишњих одмора, као и најаву поскупљења струје што је додатни удар на и овако осиромашено становништво – рекао је он.

Председник ДС је нагласио да ће се странка одлучно борити против овакве политике и да ће бити увек отворена за све слободне синдикате који желе да се боре за права радника и који имају храбрости и снаге да стану уз ДС, као социјалдемократску организацију која представља једину релевантну и непоколебљиву опозицију.

Извор: Правда

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић је пред одлазак очистио са политичке сцене оне који су га стварали: И сви су нестали у истом дану

Вучић је пред одлазак очистио са политичке сцене оне који су га стварали: И сви су нестали у истом дану

Александар Вучић је нанео несагледиву штету Србији. Што није успео да опљачка, то је уништио. …

ВУЧИЋ И ДИНКИЋ НАС БАЦИЛИ У МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ ЗАПАДА: Страшна истина о којој се до сада ћутало (ВИДЕО)

ВУЧИЋ И ДИНКИЋ НАС БАЦИЛИ У МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ ЗАПАДА: Страшна истина о којој се до сада ћутало (ВИДЕО)

– Власт крије податак колико има страних инвеститора! Приблично је 50 посто грађана запошљено код …

10 Коментара

 1. Радознао

  – Економску политику смо углавном препуштали другима. Вођена је по међународном диктату, а диктат је гласио: приватизујте, дерегулишите, либерализујте. Мислили смо да ћемо слушањем савета оних који живе у друштвима богатијим од нашег постати као они а догодило се управо супротно. Постали смо земља јефтине радне снаге која купује стране инвестиције и која прихвата погубне савете који сада гласе: обесправите раднике, претворите их у робу са кратким роком трајања, снизите им плате, пензионерима смањите пензије – оценио је Пајтић.
  ””””””
  Ово је тај пројекат ……………..

  Američki projekat o „genocidu u miru“ – Planirano zatiranje Slovena

  O tome kako će likvidirati Srbe, Ruse i druge pravoslavne slovene, razmišljao je i bivši direktor CIA Alen Dals (koji je na toj funkciji bio od 1953 do 1961 godine). Njegova „strategija“ duboko je zacrtana i u današnju američku politiku prema Srbiji.
  Naime, Dals je tada u svom „elaboratu“ rekao i ovo:
  „…Stavićemo ih u bespomoćan položaj, ismevati se sa njima…Mi ćemo rušiti duhovne vrednosti, vulgarizovati i uništavati osnove narodne moralnosti. Na takav način ćemo rasklimati pokoljenje za pokoljenjem, lovićemo ljude u detinjstvu i mladalačkom dobu, uvek ćemo glavnu stavku da bacamo na omladinu, demoralisati, razvraćati i obeščaćivati je. Napravićemo od njih cinike, vulgarne ljude, kosmopolite. Eto, tako ćemo mi to da uradimo… Malo po malo, mi ćemo odigrati grandioznu po svom obimu tragediju pogibije svih pravoslavnih Slovena, i konačno, nepovratno ćemo ugasiti njihovu nacionalnu svest.
  Književnost, bioskop i pozorište će proslavljati najniža ljudska osećanja.
  Mi ćemo na svaki način podržavati one koji budu usađivali u čovekov razum kult seksa, nasilja, sadizma i izdaje – jednom rečju svake nemoralnosti.
  U upravljanju državom, mi ćemo izazivati haos i nered.
  Neprimetno, no aktivno i postojano, pomagati despotizam činovnika, korupciju i neprincipijelnost. Čestitost i pravednost biće ismevani, nikome neće biti nužni i biće smatrani ostatkom prošlosti. Grubosti i naglost, laž i obmana, pijanstvo, narkomanija, izdajništvo, šovinizam i neprijateljstvo prema narodima – sve ćemo to kultivisati u svest ljudi…“.

  U ovoj Dalsovoj zločinačkoj ideji, danas je lako prepoznati sve što se dešava u Srbiji:
  od najvulgarnijih medijskih ponižavanja nacije, pa sve do beskrupulozne pljačke, izdajničkih vlada i izgubljene omladine.

  https://getosrbija.wordpress.com/2015/05/08/ko-stvarno-upravlja-srbijom-americki-projekat-irenja-demokratije-do-unitavanja-svih-tragova-srbije-i-srpskog-naroda/

  Dvanaesti je čas da se spašava ono što još može da se spasi. Ali, ta akcija ne može da se obavi bez temeljnog obračuna sa klikom na vlasti i sa celokupnom kriminalnom elitom koja je stekla imetak pljačkajući narod i državu. Srbija mora da se odredi i prema politici Zapada koja podržava njeno sistematsko ubijanje, a koje može da se sažme u jednoj jedinoj rečenici koju je 14. maja 1992. godine izgovorio ondašnji ministar spoljnih poslova Nemačke, Klaus Kinkel: „Srbiju moramo baciti na kolena!“.
  Da ne bi bilo zabune, to isto, samo „umivenim“ rečnikom, danas govore svi zvanični predstavnici SAD i Evropske unije. Vuk je možda promenio dlaku, ali ćud sigurno nije.

  Izvor: ©Geto Srbija
  materijal: List protiv mafije
  “““““““““
  У следећој фази: увешће нам и ово по налогу Америке после обавезне вакцинације, а после овога чиповање:

  „Oppositional Defiant Disorder ili skraceno ODD

  Američko udruzenje psihijatara smatra za mentalni poremećaj svako razmišljanje koje stavlja sumnju na pitanja dominantne paradigme, koja drži javnost u skladu sa opšteprihvaćenom matricom ponašanja.

  Ako pojedinac osloboditi svoj um od okvira koje je prihvatilo javno mnenje, ako je budan i postavlja pitanja, ako sumnja u ispravnost sistema, ako želi da se isključi iz matrice (čitaj : ustanovljenih pravila-) – to je vrsta mentalne bolesti, navodi se u najnovijem izdanju Dijagnostičkog i statističkog Priručnika za duševne poremećaje Američke psihijatrijske asocijacije.

  Ovaj prirručnik definiše novu bolest koja se se zove „Opozicijski prkosni poremećaj“ (Oppositional Defiant Disorder ODD – akronim na engleskom), a opisuje kao „dosledni obrazac ponašanja – neposlušnosti, neprijateljstva i prkosa“ što predstavlja simptome koji uključuju neposlušnost i prkos posebno prema autoritetu, te stav u kojem pojedinac ima tendenciju da se ljuti, da se buni i ne slaže te da se ponaša uznemireno i/ili izazivački.“

  https://beleznica.wordpress.com/2013/03/31/americki-lekarski-prirucnik-ako-je-neko-protiv-sistema-on-ste-poremecena-licnost-i-treba-ga-leciti/

  Када се врати “ премијер “ из посете “ колевки демократије “ имаће наша чувена “ докторка “ и њене колеге много пацијената…………………

  http://srbin.info/2013/08/02/ministarska-zdravlja-na-platnom-spisku-amerikanaca/

  Паметном доста ! Зар не ?

 2. Моментално му конфиксовати све што материјално поседује, како у Србији тако и све шпто поседује ван Србије. Губи сва грађанска права, и секиром му одстранити Јошкину леву ногу, један бубрег му донитари без наплате, ако није Српске националности дати му слободу личног избора на који ће гранични прелаз да искорачи из Србије једном за свагда. Издајнички, квислиншки поданички робовски избор може да уради само на свој рачун, а али на рачун свих нас, на рачун народа то има цену, и та цена је ово што тражим у име свих да се изврши моментално као и на д свим који су му асистиралу у свему овом што је проивело наше тотално осиромашење, како лично, породично, пословно, национално и државно. Како је сејао крајње је време и да то пожње. Неможе подједнако одговарати пред Законом онај који својим поступком, поступцима компромитује цело друштво, целу заједницу и онај који њиме не додирује никог другог сем самог себе.Ко год стане у одбрану овог квислинга, саучесник је и он мора да буде санкционисан као ова звер у људском обличју. позз. ДРАГАН

 3. a što to nisi rekao kad ste lapali pre vas pa vi i sad ovi

 4. u cije ime prica ovaj covek on sigurno nije unisten on je bogat covek kao i svi njegovi ortaci u parlamentu iz raznoranih partija

 5. Koliko ti je trebalo pajticu da ukapiras ono sfo marod godinama vristi. Kasno je sad da drzis predavanja, naarod se natrpeo tvoje vlasti. Kad budete shvatili da trebate slusati glas naroda nece vam trebati mega trendovi da sjvatite da ce vam narod kad tad sve ovo vraziti.I ovi ce tako proci.Sad mi je jasno sto su partizani poale rata otimali…..

 6. Naravno da je pogubno po Srbiju to što ste slušali diktate Zapada, pre svega Nemačke.! Uništili ste Srbiju, s ovi sada mogu samo da je sahrane (imamo na čelu države stručno lice za to). Da li je moguće da ćete i posle ovog saznanja i dalje ponavljati mantru da ste na evropskom putu? Okrenimo se Rusiji dok nas još i ona hoće, napravimo dobar program za ozdravljenje privrede, pre svega poljoprivrede….

 7. ПЕНЗИОНЕР2

  Како зауставити ову катастрофу ? Ми, просечни познаваоци економије и политике , видели смо на самом почетку шта се догађа и да овакво вођење државе води у пропаст. Господин Пајтић тек сада ово види, ако му неко верује. Господине Пајтићу изађи на државну телевизију , објасни све ово народу , позови народ да се заустави ова катастрофа. Ако и прочиташ коментаре народа, БИЋЕ КАО И ЗА ВРЕМЕ ВАШЕ ВЛАСТИ – СРБИЈУ ВОДИТЕ У ТОТАЛНУ ПРОПАСТ. Имамо “пријатеље” који су нас три пута у овом веку уништавали. Прочитаје АРЧИБАЛДА РАЈСА !

 8. Jel ovo neka novost ili šta?, Gde je komentar za SADAŠNJU POGUBNU , nazovi politiku Srbije…. NIKADA SE više neće4mo oporaviti…

 9. eto prilike da se svi političari , tajkuni , kontraverzni biznismeni , lopurde na svim nivoima i institucijama pohapse i odvoji kukolj srbija ponovo izgradi prema našem načinu života ako ima volje i hrabrosti u narodu , vojsci , sudstvu i policiji i iskrenih i poštenih srba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *