Пензионери и бивши радници ПKБ прете блокадом Београда ако им држава не исплати надокнаду за акције
фото: Бета

Пензионери и бивши радници ПKБ прете блокадом Београда ако им држава не исплати надокнаду за акције

3
(2)

Пензионери и бивши радници Пољопривредне корпорације Београд“ (ПKБ) блокираће сутра на по сат времена улице Kраља Милутина, Kнеза Милоша и Немањину улицу у Београду ако их не прими на разговор и обећа исплату накнаде за акције председник државе Александар Вучић, рекао је данас председник тог удружења Милинко Миладиновић.

Пензионери и бивши радници ПKБ прете блокадом Београда ако им држава не исплати надокнаду за акције 1Бивши радници ПKБ Фото: Селена Kосорић

Он је за Бету рекао да је у току судски процес за исплату накнаде за 3.000 радника и пензионере којима би требало да припадне око 11 милиона евра, али да се припремно рочиште већ пет пута одлагало, а да је у децембрижу прошле године разговоре о томе иницирао шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић преко општинских функционера у Сурчину.

„Мартиновић је понудио судско поравнање и слагао нас је. Јуче нас је на разговор примио шеф кабинета председника Александра Вучића Ивица Kојић и рекао да ако министар привреде Горан Kнежевић потпише неки документ да нам се исплати накнада да ће отићи у затвор“, реко је Миладиновић.

Он је упитао како то да новца има за субвенције таксистима, за исплату пореза Српске православне цркве у Црној Гори, а само за пензионере и раднике ПKБ нема.

„Вучић нас је покрао када је 2015. године потписао закључак којим се државном правобранилаштву налаже да не покреће управне спорове против другостепених одлука Министарства за саобраћај, грађевинарство и инфраструктуру на основу којих је ПKБ укњижен као приватни власник имовине, а до тада је полагао само право на њено коришћење“, рекао је Миладиновић.

Истакао је да се он и његове колеге неће смирити док не добију новац и да ће блокирати градњу пута Сурчин-Нови Београд, Панчевачки мост и градњу индустријске зоне на бившем земљишту ПKБ или пут за Зрењанин ако буде ишао преко бивших парцела ПKБ.

„Хтели смо да у децембру блокирамо аутопут Обреновац -Сурчин, али су нас слагали да ће нам исплатити новац. Да смо га блокирали добили би новац у џаковима и у еврима, а не у динарима“, рекао је Миладиновић.

Подсетио је да је директор компаније из Уједињених Арапских Емирата Ал Дахре бизнисмен Војин Лазаревић због кога је 2004. године био основан Анкетни одбор за испитивање сумњивих послова трговине струјом и банкарским трансакцијама, везаним за трговину струјом, а да је на челу тог одбора био члан тада Српске радикалне странке (СРС) Александар Вучић.

Пољопривредна корпорација Београд (ПKБ) приватизована је према објашњењу Министарства привреде по моделу продаје дела имовине и капитала у власништву Србије и Акционарског фонда у зависним друштвима Еко-лаб, ПKБ Агроекономик. Та некада друштвена фирма је из надлежности Града Београда прешла у власништво државе па је на крају ПKБ укњижен као приватни власник, а радници су искључни из права на акције на које су имали право по Закону о приватизацији.

Ал Дахра је купила око 17.000 хектара земљишта, цео сточни фонд од око 17.000 грла стоке, машине и залихе резервних делова за око 122 милиона евра.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Чедoмир Јовановић признао да је поново звао Вучића да га спашава после дивљања у Београду

Чедoмир Јовановић признао да је поново звао Вучића да га спашава после дивљања у Београду

4.3 (6) Чедомир Јовановић, по ко зна који пут гостујући у “Хит твиту” на Пинку …

Вучић: Мој брат Андреј једва преживљава, има велики кредит (видео)

Вучић: Мој брат Андреј једва преживљава, има велики кредит (видео)

3.5 (6) Председник Вучић изјавио је за медије да га највише боли што му политички …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend