Полицијски Синдикат Србије: Стварни резултати борбе против организованог криминала

0
(0)

Репрезентативни Полицијски синдикат Србије незадовољан је резултатима борбе против криминала у Србији и лажним статистичким подацима, који се јавности представљају као велики успех. Они сматрају, да последњи подаци које је објавио МУП Србије, о резултатима борбе против криминала, не одговарају истини и чињеницама, јер нажалост живимо у врло небезбедном друштву.

– Према подацима МУП Србије, у Извештају о стању безбедности у Републици Србији и Информацији о раду МУП-а, из фебруара 2018. године, испоставља се да су грађани Србије изразито небезбедни. Обрађени статистички подаци за 2017. годину показују да је од укупно почињених тешких убистава, расветљено мање од пола, односно 45,5 процената – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

– Увидом у ове податке закључује се да готово ниједно наручено убиство, ликвидација од стране организованих криминалних група, нити убиства са међународним факторима, није решено до краја. Број расветљених тешких крађа, из станова, предузећа итд. је нешто већи од трећине, односно 39,3 процента, а расветљена је само четвртина пријављених крађа возила, односно 25 процената. У том периоду одузето је 2.032 килограма дроге, од чега је већина марихуана, односно 1.851 килограм, што је 91,09 процената целокупних заплена, док је осталих 8,91 процената хероин, кокаин, хашиш, амфетамини, које су у ствари најопасније дроге – додаје он.

– Сви ови подаци указују да стварних резултата против организованог криминала очигледно нема. Уместо да се полиција упути на борбу против криминала, она се првенствено ангажује на догађајима, који одговарају политичким кадровима у врху МУП Србије. Тако је на отварању Народног музеја у Београду 28. јуна 2018. године, као догађају малог ризика, ангажована чета из Полицијске бригаде, полицајци из ПС Стари град, инспектори криминалистичке полиције, Одељење за јавни ред и мир, саобраћајна полиција и Посебна јединица за обезбеђење личности и објеката. Све укупно око 200 полицајаца. Са једне стране полицији се онемогућава сузбијање криминала, јер су врло честе интервенције да се поједини предмети оставе у фиокама, док се са друге стране врло мало брине о припадницима МУП Србије, па је Посебни колективни уговор преполовљен, са 89 чланова уговора на 47 чланова – каже Мијаиловић.

– Полицајци нису одговарајуће осигурани, због чега грађани Србије трпе највећу штету. Обмањивање јавности о некој борби против криминала, како би се смирили узнемирени грађани и показали лажни статистички подаци представницима Европске уније, нису пут којима Србија треба да иде. Зато и из Европе од нас стално траже борбу против корупције, криминала, владавину права и независно судство. Све оно што Србији недостаје – закључује председник Полицијског синдиката Србије.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Погледајте како је клан Брнабића исисао више од 41 милион евра из буџета

5 (3) Фирма Асеко, чији је један од директора брат премијерке Ане Брнабић, у периоду …

Игор Брнабић извукао преко 100 милиона из министарства правде

5 (2) Kомпанија Асеко, чији је директор брат премијерке Игор Брнабић, поред милионског посла са …

Један коментар

  1. МАФИЈАШКА И ДО СРЖИ КРИМИНАЛИЗОВАНА НАЗОВИ ДРЖАВА СА СВИМ АТРИБУТИМА ЛОПОВСКОГ БРЛОГА. СВЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ДРЖАВЕ „ПРИВАТИЗОВАНЕ“ И У СЛУЖБИ САМО ЈЕДНЕ ЛОПОВСКЕ БАНДЕ.
    СРБИ ОДАВНО НЕМАЈУ ДРЖАВУ, А СВЕ „КОНЦЕ“ ВУЧЕ ИСКЉУЧИВО УМОБОЛНИК КОЈИ УМИШЉА ДА ВОДИ ДРЖАВУ, А СВЕ ИНСТРУКЦИЈЕ ДОБИЈА ОД НАЛОГОДАВАЦА КОЈИМА НАС ЈЕ ПРОДАО.
    СРАМОТА ЈЕ ШТА МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА ДОЗВОЉАВА ОВОМ ИДИОТУ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend