Пошаљите оног злотвора Бабића да са локалним кримосима обнови Зрењанински пут!

Пошаљите оног злотвора Бабића да са локалним кримосима обнови Зрењанински пут!

0
(0)

ЗРЕЊАНИНСКИ пут годинама је у лошем стању. Снег и со посипана ове зиме отворили су и проширили рупе које су га одавно испресецале. Дуж појединих деоница ископани су прави ровови, а из неких вири и арматура! Још пре две године за „Новости“ је заменик градоначелника Горан Весић рекао да је у плану да ова деоница буде санирана током 2019. године, као и да је за то потребно пет милиона евра.

Рупе и кратери налазе се дуж целог Зрењанинског пута. На појединим деловима оштећена је средина коловоза, па возачи неретко упадају у рупе. Ипак, већу опасност представљају оштећења дуж десне траке. Аутобуси, да би избегли опасну пукотину, скрену у леву траку и тако опасно угрозе аутомобиле из супротног смера. Огромни кратери, из којих вири арматура, видљиви су на свим стајалиштима јавног превоза дуж пута. Саобраћајним знаковима обележене су ударне рупе, које возачи не могу лако да уоче, пошто су испуњене водом.

Деоницу од петље за Ковилово до Улице Бранка Момирова, односно Панчевачког моста, од 2016. одржава ЈП „Путеви Београда“, када је престала да буде део државних путева и постала градска саобраћајница. ЈП „Путеви Србије“ одговорно је за одржавање дела Зрењанинског пута од петље „Ковилово“ до Панчевачког пута, односно штампарије, што је део северне тангенте.

Репортери „Новости“ уверили су се да су екипе ЈКП „Београд пут“ попуниле неке рупе дуж „Зрењанинца“, док су неки кратери припремљени за асфалтирање. Ипак, то није довољно. Овом друму потребна је комплетна обнова.

– Зрењанински пут јесте у лошем стању, али да бисмо комплетно средили ову саобраћајницу, потребно нам је 640 милиона динара – рекао је заменик градоначелника Горан Весић за „Новости“ пре две године.

Из ЈП „Путеви Београда“ још тада су истакли да би реконструкција подразумевала затварање и преусмеравање саобраћаја на алтернативне правце, па је имајући у виду његов значај потребно да се стекну сви потребни услови за тражену реконструкцију.

Да ли ће, како је најављено, Зрењанински пут заиста бити обновљен ове године, очекујемо одговор из ЈП „Путеви Београда“ .

УГРОЖЕНИ ПЕШАЦИ

НАЈВЕЋА оштећења дуж Зрењанинског пута видљива су у близини стајалишта, а због огромних рупа које се испуне водом, путници не могу суви ни да уђу у аутобусе. Пошто дуж ове деонице нема тротоара, најугроженији су пешаци, школарци поготово.

Житељи Београда чије су фирме и домови дуж пута сваког дана су приморани да газе по блату и барама

С. Б. МИЛОШЕВИЋ, Новости.рс

фото П.Милошевић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лазаревац: Терор напредњачке власти над радницима комуналног којима десет година нису уплаћени доприноси и порези

Лазаревац: Терор напредњачке власти над радницима комуналног којима десет година нису уплаћени доприноси и порези

4.7 (13) Радници и припадници Синдиката „Слога“ ЈПКП и Синдиката БУС ЈПКП у Лазаревцу данас …

Вођина Kаламити Џејн: Хркаловићкин Пожаревачки клан - мешавина полицајаца и превараната

Вођина Kаламити Џејн: Хркаловићкин Пожаревачки клан – мешавина полицајаца и превараната

5 (1) Сваки град наше Србије има своју локалну мафију, која је умрежена са Вучићевим …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend