Поште Србије одштампале прву поштанска марка посвећену масонима

Поште Србије одштампале прву поштанска марка посвећену масонима

У СРБИЈИ се појавила прва масонска поштанска марка, односно – марка посвећена масонима.

Поводом њеног штампања, а појавила се у сарадњи са Поштама Србије, Велики Мајстор из Савеза Уједињених Великих Ложа Србије, Петар Радоњанин, издао је посебно обавештење. У њему пише и ово:

„Велика Ложа Савез Уједињених Великих Ложа Србије правих и прихваћених слободних зидара крајем пролећа 2017. године доноси одлуку да се поводом обележавања 300 годишњице ( 1717 – 2017) слободног зидарства у свету у сарадњи са „ЈП Пошта Србије” изради пре 24.06.2017 године прва слободнозидарска персонализована поштанска марка.

Поште Србије одштампале прву поштанска марка посвећену масонима

После 76 година од „ Антимасонске изложбе”, и 98 година од оснивања Велике Ложе Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, ова персонализована поштанска марка је симбол сећања, истрајности и енергије да слободни зидари и даље постоје и раде за добробит свог народа, отаџбине и света. Писмо које пишу путоваће генерацијамакроз бесконачност.

Ово је прва персонализована поштанска марка слободних зидара од оснивања Велике Ложе Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца (1919) која је икада одштампана на географском простору бивше Краљевине Југославије па до данас.

Познат је историјски податак да су октобра 1941 године под називом „Антимасонска изложба” у Београду одштампане марке у организацији нациста.

Ова марка је сећање на све њих који су трпели прогон и далисвој живот за народ и отаџбину, ово је сећање на све добре људе, и ово је сећање на Савез Уједињених Великих Ложа Србије”.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Радници Поште одбили понуду Владе, настављен штрајк

Радници Поште одбили понуду Владе, настављен штрајк

Представници Владе Србије понудили су радницима Поште на састанку који је одржан у недељу поподне, …

Штрајк радника Поште се шири Србијом

Радници Поште Србије у Београду, Зрењанину, Kикинди и Лазаревцу ступили су 3. децембра у штрајк, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *