fbpx

ПРЕВАРЕНИ СЕЉАК: Стране банке и тајкуни уз помоћ министара пљачкају српско село

0
(0)

НАЛЕД, чији су потпредседници министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић и министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, је класичан пример како Александар Вучић са својим полтронима пљачка Србију и тобоже „по Закону“ велика новчана средства народа прелива у мафијашке џепове.

НАЛЕД углавном сачињавају „угледни привредници“ односно тајкуни, представници приватних банака и чиновници државних органа локалних самоуправа. Ово је држава Србија у којој се пљачкање државе ставља у Законсксе оквире.

Врло конкретно, у граду Сремска Митровица, где је у два мандата градоначелник био министар Недимовић, изузетно велика средства су издвајана за субвенционисање камата на кредите које су подизали Митровчани за куповину машина у интересу привредног развоја. На око, то је фантастична ствар и помоћ, да се крене напред у просперитет. Да појаснимо, када неко оде у банку он подиже кредит, банка му за тај кредит наплаћује камату у висини од 8,5%, док корисник кредита плаћа само 1,5% камате а локална самоуправа остатак од 7%. За тајкуне који користе те повољности, камата је на нивоу развијених земаља. Одлично!

Преварени сељак се пита због чега је држава помогла страним „приватним“ банкама да оплоде изузетно велику количину новца, а да та банка у стварности наплаћује зеленашку камату. Због чега се такви послови не раде преко државне банке, већ преко приватне банке? Немојте да питате сељака из разлога што сељак не зна како би државна банка дала провизију функционеру општине за такав посао.

Господин Недимовић, који је помогао да се изузезно велика средства грађана Сремске Митровице, прелију члановима НАЛЕДА, је из тог разлога, напредовао до места министра, из разлога што се показао као „способан“човек кооперативан и као такав истурен је да буде министар пољопривреде. Па, већи је буџет Министарства Пољопривреде од буџета Сремске Митровице. Способност је показао и у спашавању МИТРОС СРЕМА. Додуше, та фирма је у стечају, продаје се али по српском правилу: ти који на брзину упропасте добру фиму и спреме је за неког „краља“ шећера или свиња, исто тако брзо напредују ка већој функцији у држави. Остаје отворено питање да ли тајкуни који су Вучићеве газде могу изгурати оваквог потпредседника НАЛЕД-а на функцију премијера, који ће можда ових дана постати и премијер.

Није тајна да се ниједан министар пољопривреде није ухватио у коштац са проблемом узурпације државног пољопривредног земљишта, а имали смо ситуацију да је из Владе Србије јавно речено да је узурпирано 400.000 хектара. Коме то држава и у чије име опрашта дванаест милијарди и петсто милиона динара. Колики рекет ти људи плаћају преко посредника Вучићу да би то било по „Закону“. Жалосно је и што ситна газдинства која су узела мрвице државне земље од такозваних сеоских друмова или уз канал, од страха за те мрвице ћуте и помажу битангама, пардон тајкунима, да и даље ојађују ионако ојађену Србију.

Такође, остаје отворено питање како то да су сељацима смањене субвенције са сто хектара на двадесет подстицаја максимално и са 150 ЕУР-а по хертару на 32 ЕУР-а и поред тога што је буџет Министарства Пољопривреде страховито повећан.Због чега се сељацима ограничили подстицаји, а тајкуни добијају неограничено новац из буџета .

ЗБОГ ЧЕГА МИНИСТАРСТВО КРИЈЕ ДА ПРЕКО ДЕСЕТ КОРИСНИКА ПОДСТИЦАЈА ИЗ БУЏЕТА МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ ПО РАЗЛИЧИТИМ ОСНОВАМА ДОБИЈАЈУ ВИШЕ ОД МИЛИОН ЕУР-а?

Ќада се том податку дода да је КРИМИНАЛНИ НАЛЕД највише средстава прелио из буџета опет ТАЈКУНИМА ПИТАМО СЕ ДОКЛЕ ЋЕ СЕ ОБИЧНИМ ГРАЂАНИМА КРАСТИ ДЕО ПЕНЗИЈЕ,ДОВОДИТИ НАШЕ ЉУДЕ ДА БУДУ ЈЕФТИНА РОБОВСКА РАДНА СНАГА И ПРОДАВАТИ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ ЗАРАД КРИМОСА НА ВЛАСТИ.

Хвала Господу Богу, млади нараштаји ће пробудити учмалу интелигенцију и помоћи људима да искључе ПИНК и ИНФОРМЕР, А УКЉУЧЕ ГЛАВУ. ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПРОМЕНЕ. СЕЉАЦИ СУ УЗ ВАС!!!

МЛАДИ МЕЊАЈТЕ СИСТЕМ, А НЕ ЧОВЕКА КОЈИ ЋЕ ВАС ПЉАЧКАТИ УМЕСТО ДИКТАТОРА ВУЧИЋА.

ВИДЕЛИ СТЕ ДА СЕ ВЛАСТИ МЕЊАЛЕ, А СИСТЕМ НЕ; РЕД ЈЕ ДА НАЈЗАД СВАКО СНОСИ ОДГОВОРНОСТ ЗА СВОЈ РАД!

ПРЕВАРЕНИ СЕЉАК – име познато редакцији СРБИН.ИНФО

Извор: Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Устајте презрени, које мори глад

0 (0) Србију су у мају потресла три штрајка, с различитим исходом. Београдски таксисти су …

Јеси ли ОЛОШУ ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКИ поносан на српског сељака којег си уништио?

0 (0) Врховни велеиздајнички олош изјави јуче како је поносан што су шиптари ширили њихову …

Један коментар

  1. I TREBA VAM TAKO KAD STE GLUPI I NAIVNI POCRKAJTE.UMESTO DA SVI USTANETE POTAMANITE SVE TE STRANKE MUZARE VI SAMO SEDITE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *