Радница тужи фабрику „Леони“

Због тога што ни после пет месеци није добила одштету због повреде на раду, Нишлијка Александра Ранђеловић (28) тужила је фабрику “Леони”.

Александра је тешко повређена у румунском граду Питешти када је возач БМВ-а улетео колима у простор фабрике док су радници били на доручку. Њена другарица и колегиница Ирена Илић (27) је изгубила живот, а Александра се месецима бори са физичким повредама и психичким траумама.

У “Леонију” су нам рекли да је након несреће Александри исплаћена новчанa помоћ од 172.673 динара, а да су се запослени организовали и прикупили 377.650 динара. С обзиром на тежину случаја, верују да ће осигуравајућа кућа одговорити на захтев у кратком року.

Из Адвокатске канцеларије Петровић која заступа Ранђеловићеву, кажу да су се више пута обраћали фабрици у Прокупљу јер је то Александрина матична фирма која ју је послала на рад у Румунију, али да нису добили позитиван одговор када је у питању одштета.

– Аутомобил је прешао преко целе леве стране мог тела. То су биле тешке повреде. у Румунији су ми дали отпусну листу на којој је писало да имам лакше телесне повреде, а увид у снимке и лекарско вештачење никад нисам имала. Међутим, када сам се вратила у Србију и одрадила све анализе поново. имала сам тешке повреде, ни сама не знам колико лекова пијем, а тек треба да радим операцију носа, јер имам проблем са дисањем – прича Александра.

Ова девојка је одлучила да поред битке за здравље започне и борбу за своја радничка права и то преко суда. Александра је имала уговор о раду у “Леонију”, па је почетком године кренула на рад у Румунији после обуке у “Леонију” у Србији. Требало је да остане три месеца, али је доживела несрећу. Задобила је потрес мозга, фрактуру врата, сломљен нос и ожиљке на лицу, али за њу је, каже, трагичније то што јој је другарица настрадала пред очима.

Она каже да је од “Леонија” добила једнократну новчану помоћ коју је махом искористила за лечење у Србији, али да одштету због повреде на раду на коју би као радник под уговором требало да добије није остварила, због чега је одлучила да фирму тужи.

ЧЕКАЈУ ОСИГУРАЊЕ

У “Леонију” тврде да Александра Ранђеловић има право да потражује одштету јер је пријављена од 30. јануара ове године.

– Након достављања неопходне медицинске документације, компанија ће комплетан предмет доставити осигуравајућој кући – кажу у “Леонију”.

Они истичу и да очекују Ранђеловићеву да се након боловања врати у фабрику где је чека њено радно место.

Ј. Ћосин, Новости.рс

Актуелно

Шабац, Параћин и Чајетина туже Вучића Савету Европе

Београд – Градоначелник Шапца и председници општина Чајетина и Параћин затражиће помоћ Конгреса локалних управа …

Држава покрива 40 одсто улагања немачке компаније „Леони“

Ниш – Немачка компанија „Леони“, која ће ускоро постати највећи послодавац у Србији, више од …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons