Руси блокирали Агрокор преко суда: Нема продаје Фрикома и Дијаманта

0
(0)

Руска Сбербанка је Привредном суду у Београду и Привредном суду у Зрењанину поднела захтев за забрану располагања имовином „Фрикома“ и „Дијаманта“.

То значи да привремени управник „Агрокора“ Анте Рамљак има забрану „отуђења и оптерећења“ ових компанија, пише „Политика“.

Другим речима, наводи лист, руска Сбербанка онемогућила је хрватској држави да приликом узимања новог кредита као залог стави ове две српске фирме.

„Рамљак не само да неће моћи, без српске државе и руске банке, да заложи ове две компаније као колатерал за кровни кредит „Агрокора“, већ неће моћи самостално ни да одлучује о њиховој продаји“, наводи београдски лист.

Како сазнаје лист од извора упућених у преговоре, Привредни суд у Београду је, на предлог руске Сбербанке, 7. јуна донео решење за одређивање привремене мере обезбедјења.

Овим документом надлежни суд забрањује хрватској компанији „Ледо“, која послује у оквиру „Агрокора“, отуђење и оптерећење 100 одсто удела у компанији „Фриком“.

Сбербанка је на овај начин осигурала да ће им хрватски концерн вратити кредит у износу од 100 милиона евра, уз камату од 1,32 милиона евра.

„Ледо“ је био солидарни дужник за овај зајам, а уговор о кредиту потписан је 21. фебруара ове године. Дакле, пре него што је ступио на снагу, „лекс Агрокор“. Агенција за привредне регистре јуче је већ уписала ову меру привременог оптерећења, пише лист.

политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Руси плене „Агрокорове“ фирме

0 (0) Београд – Нетачно је да „Меркатор“ затвара малопродајне објекте по Србији. У Војводини …

И „Меркатор” прелази под надлежност ванредног управника “Агрокора”

0 (0) ЉУБЉАНА – Одлуком Окружног суда у Љубљани цео „Меркатор” де факто прелази под …

Један коментар

  1. Da su krediti utrošeni za šta su namenjeni sve bi bilo kako treba. Morao je Ivica (i marica, ovo drugo će brzo doći), Todorić namiriti aždajske apetite, srpskog i hrvatskog boga. Naseo si, ko ti je kriv. Mislio si da si pametan sad čekaj svoj kraj. Sve što si im dao nemaš dokaz. Zato ideš tamo gde ti je mesto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend