Шабац: Кривичне пријаве против функционера СНС

Шабац: Кривичне пријаве против функционера СНС

0
(0)

Град Шабац поднео кривичне пријаве против функционера СНС јер су, како наводе, користили ванредну ситуацију за политичку пропаганду и изазвали алармантно стање. У повереништву Српске напредне странке кажу да су радили искључиво у интересу грађана који су били угрожени, а којима градски штаб није помогао.

Шабац незадовољан, јер су функционери СНС-а користили ванредну ситуацију за политичку пропаганду и изазвали алармантно стање

После последњих падавина вода се повукла у шабачком крају, али је, чини се, муљ остао. Поново на политичкој сцени града.

Градоначелник Небојша Зеленовић оптужио је поједине чланове СНС да су прошле суботе искористили обилне падавине и поред градског штаба, својевољно почели да управљају ванредном ситуацијом.

– Они су наложили евакуацију становништва села Мала Вањска, тамо довукли сву механизацију, чамце и слично, а заправо за тим није било потребе, је штаб који по закону има право, то наравно није урадио и нико није био обавештен да постоји било каква потреба за евакуацијом људи, а свакако да је била, то би штаб на својој седници одлучио – каже Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

Из Српске напредне странке одговарају да градски штаб, као и током мајских поплава, није реаговао адекватно, па се укључио републички Сектор за ванредне ситуације, који је током ноћи евакуисао угрожене мештане.

– Петнаест објеката је поплављено, 25 грађана је исељено у Дом културе и једноставно, реаговано је у складу са ситуацијом. Из градског штаба за ванредне ситуације тада није било никога. Кривичне пријаве најављене против НН лица су неосноване. То су кривичне пријаве против људи који помажу својим грађанима и ја сам увек спреман, ако је то проблем, да будем на тој кривичној пријави – каже Бобан Бирманчевић, из СНС-а.

Претње кривичним пријавама у Шапцу биле су актуелне и током мајских поплава, а у једном тренутку град је имао два кризна штаба, један који је поставила Влада Србије, и други који је првог дана поплавног таласа смењен. Штабове су предводили представници супротстављених странака ЗЗС и СНС који су и данас главни актери сукоба. И док се чека расплет, у Шапцу је и даље актуелна борба за власт. Сендица скупштине града јуче је прекинута јер одборник СНС-а Блажа Кнежевић није желео да напусти заседање после изречене опомене удаљења. Седница је данас настављена без њега.

 

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић - Не цвета цвеће ни у наше предузеће - Миле изнео прасиће (видео)

Вучић – Не цвета цвеће ни у наше предузеће – Миле изнео прасиће (видео)

5 (1) Седница Главног одбора Српске напредне странке укратко. Vulinizacija Да ли је овај текст …

Наводно претио Вучићу и умро у затворској болници, никада није урађена токсиколошка анализа

Наводно претио Вучићу и умро у затворској болници, никада није урађена токсиколошка анализа

5 (11) Навршило се тачно три године од како је Милорад Николић у Црвенки ухапшен …

Један коментар

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend