Сарадња Железница Србије и Мајкрософта

0
(0)

БЕОГРАД – Директори компаније Мајкрософт и Железница Србије постигли су договор о заједничком деловању на унапређењу пословања овог саобраћајног система у области информатичких и телекомуникационих технологија.

Како се наводи у саопштењу Мајкрософта, директори двеју компанија су на састанку потврдили планове о будућој сарадњи која ће имати циљ да подигне квалитет услуга железничког саобраћаја у нашој земљи.

Генерални директор српских железница Драгољуб Симоновић је казао да ће то предузеће настојати да у наступајућем процесу модернизације осавремени информатичке и телекомуникационе технологије са циљем оптимизације пословања овог великог саобраћајног система.

“Наш задатак је да створимо амбијент у коме ће све велике компаније моћи равноправно да учествују у конкурентској трци“, истакао је Симоновић.

Он је казао да је интерес Ззелезница Србије да сарађује с великом компанијом као што је Мајкрософт и да имају подршку за отворен дијалог у коме ће препознати шта је то што треба железницама и како то применити на обострану корист.

Генерални директор компаније Мајкрософт Србија Југослав Пирић је казао да је сигуран да постоји простор за сарадњу у делу информатичких и телекомуникационих технологија између ове две фирме.

“Као фирма која је на овим просторима присутна већ 11 година, у овако великом систему препознали смо потенцијал за будућу сарадњу и подизање употребне вредности и улоге информатичких технологија у свакодневном функционисању Ззелезница Србије“, додао је Пирић.

Заједнички задатак ове две компаније биће да размотре који су то приоритети Ззелезница Србије и потенцијална решења за примену информатичких технологија у даљем развоју српских железница, наводи се у саопштењу.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Железнице Србије: Бивши директор Драгољуб Симоновић смењен због лоших резултата, а учествује у реформама

0 (0) НИКОМЕ нисам тражио да будем члан било које радне групе у „Железницама“. Само …

Вучићева елита: Гипсар муља с горивом, а хвали се да открива крађе

0 (0) Уместо да објасни како је у резервоар од 55 литара сипао 100 литара …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend