Сбербанка подржава српске фирме

0
(0)

Београд — Председник Извршног одбора Сбербанке у Србије Валериј Овсјеников каже да ће та банка наставити да подржава компаније из Србије које послује са Русијом.

Овсјеников је на отварању прве филијале Сбербанке у Србији која послује по стандардима те највеће банке у Русији, рекао да ће Сбербанка бити партнер у градјењу мостова ка предузећима у Србији, Русији и Заједници независних држава.

„У 2012. години смо подржали извоз пољопривредних производа из Србије у Русију и наставићемо да пружамо подршку извозницима и увозницима у Србији који послују са Русијом“, истакао је Овсјеников.

Он је додао да је циљ Сбербанке да постане лидер на банкарском тржишту Србије. Сбербанка је у фебруару 2012. године купила аустријску Фолксбанку
(Волксбанку) која је имала мрежу банака и у Србији. Од децембра 2012. године Сбербанка у Србији, која има 26 пословница, почела је послује
под својим називом.

Укупни капитал Сбербанке је 344 милијарде евра, што је готово трећина укупне активе руског банкарског сектора.

Банка има 107 милиона клијената у свету, а њен оснивач и највећи акционар је Централна банка Русије. Отварању модернизоване пословнице Сбербанке на Новом Београду данас је присуствовао и председник Управног одбора Сбербанке за Европу Марк Арнолд.

 

Бета

фото: Ројтерс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Волксбанка је од данас Сбербанк Србија

0 (0) Београд — Волксбанка а.д. од данас послује као Сбербанк Србија а.д. Београд, саопштила …

Руска банка уноси новац у Србију

0 (0) Београд — Највећа банка у Русији Сбербанка, која је 2011. купила српски огранак …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend