fbpx

Шефка Љајић: Тражим истину о паду хеликоптера, хоћу да добијем извештај

0
(0)

Ни тачно пола године од пада хеликоптера нема коначне истине. Из Тужилаштва поручују да још увек не знају када ће поступак у том предмету бити окончан.

Осим тога, Министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Љубиша Диковић не желе да открију да ли је у војсци ико одговарао због те трагедије.

Хеликоптер је пао 13. марта, а то што до 14. септембра у војсци није пао нико од одговорних, Шефку Љајић не брине толико, колико је брине истина које још увек нема.

Супруга Џевада Љајића, анестезиолога који је био члан лекарског тима у хеликоптеру, чула се с мужем сат времена пре рушења летелице и од тада чека позив у којем ће чути одговоре на питања како и зашто.

“Има пар људи из војске који су ту да питају за децу и помоћ, али не говоре ништа за пад. Тражим истину, не мора јавност да зна, али хоћу да добијем извештај. Немам ни обдукциони налаз, хоћу те информације”, наводи Шефка Љајић.

Шефка каже да јој цео Нови Пазар помаже, да јој лекарске коморе уплаћују месечне дохотке, али и да јој власник зграде у којој живи из њој непознатих разлога прави проблем због чега је принуђена да решење стамбеног питања за себе и два сина тражи на суду.

И њој је познат закључак да је било неспоразума у комуникацији и пропуста у ланцу командовања приликом пада хеликоптера.

Министар и генерал присуствовали су обележавању дана војне полиције, али питање да ли су у редовима под њиховом надлежношћу препознати одговорни за пад летелице опет је било немогуће поставити.

Чека се тужилаштво које још увек анализира извештај војне комисије. На наше питање када ће јавност сазнати резултат истраге, стигао је писани одговор.

“Поштовани, обавештавамо Вас да је у вези са падом хеликоптера још увек у току преткривични поступак и не можемо тачно определити када ће он бити завршен, па самим тим ни када ће тужиластво донети одлуку у предмету. С постовањем, ВЈТ Београд”, наводи се у одговору.

Политика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СВЕДОЧЕЊЕ: Емигранти пљачкају радње и кола испод Бранковог моста, полиција ћути (видео)

4.8 (23) Народне патроле у Београду разговарале су са грађанима који раде у продавницама и …

ЕПС наместио тендер од 1,15 милиона евра

4.3 (6) Трагови напредњачког криминала су остављени и на порталу јавних набавки. Један од њих …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *