Сервилност београдског марионетског режима према западу не познаје границе

0
(0)

Акција провере идентитета и држављанства бивших високих војних, полицијских и политичких званичника РС настањених у Србији коју спроводи српско Тужилаштво за ратне злочине, према оцени некадашњег шефа југословенске дипломатије Живорада Јовановића, јасан је показатељ да власт у Србији све што ради прелама кроз призму запада.

– Власт нема адекватан став и политику заштите својих држављана и осталих припадника српског народа. Очита је та индолентност и несигурност због које се у Србији на сваки случај и акцију гледа са аспекта како ће то видети Вашингтон, Берлин и Брисел. Мислим да тако раде јер су поставили један једини пут држави, онај ка Европској унији – наводи Јовановић и додаје да држава Србија не штити на прави начин ни своје грађане, ни припаднике српског народа у региону и шире.

У Тужилаштву признају да се врши провера оних које треба саслушати као сведоке или осумњичене на основу протокола о сарадњи са БиХ заборављајући при том да Сарајево одуговлачењем опструира процесе за злочине над Србима попут Добровољачке и Тузланске колоне.

Бивши шеф југословенске дипломатије сматра неопходним да Србија одбаци тезу о асиметричној одговорности у грађанском рату на простору бивше СФРЈ, јер како истиче, у таквим сукобима нема невиних и сви су једнако одговорни.

– Та индоленција у заштити припадника српског народа потиче од код нас успостављеног врхунског критеријума како ће запад реаговати, а при том као да се заборавља који су стандарди ЕУ у заштити људских права грађана – каже Јовановић.

Вратити се народу

Инфериорност Србије је реликт прошлости, односно претходних владајућих гарнитура од 2000. године и њихове сервилности западу. По инерцији је и ова власт кренула тим путем и изгледа не може да га се ослободи. Хитно то треба мењати и поставити себе као народну власт која ће бринути бригу свог народа, сматра Јовановић.

Бањалука тражи објашњење

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић рекао је да ће Бањалука инсистирати на томе да се о овом питању говори отворено и у Србији и у БиХ.
– Желимо одговоре шта значе активности тужилачких или полицијских структура у Србији у последње време према појединим припадницима војних и полицијских структура из периода рата у Републици Српској, посебно оних који су били на командним дужностима – рекао је Ђокић.

Он је истакао да се тако нешто не може никако оправдати и да званични Београд мора да се ослободи индоленције и ради оно што је учинила Хрватска.
– Не сме се прихватити теза да је Србија најодговорнија за грађански рат и злочине, пошто ниједна држава на свету тако нешто не прихвата – закључио је наш саговорник, председник Београдског форума за свет равноправних. 

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Марионетска природа српских режима

0 (0) У време напредњака огољена марионетска природа српских режима Добили смо ништа, а остали …

Српски марионетски режим је де факто и де јуре издао Србију и сопствени народ

0 (0) Нико у Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку, након што је Влада …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *