Шешељ: Аркан је био злочинац, Сребреница је најмрачнија тачка српске стране

Шешељ: Аркан је био злочинац, Сребреница је најмрачнија тачка српске стране

Београд – Хашки оптуженик Војислав Шешељ у интервјуу за босанскохерцеговачку телевизију Фаце у суботу увече изјавио је да је „Сребреница кључна српска компромитација и да је важно да се то каже јер је Сребреница најмрачнија тачка на српској страни“, преноси Дневни аваз .

„Ја не оспоравам злочин у Сребреници, само тврдим да није геноцид. Била су три логора у Приједору где су људи убијани, малтретирани и пљачкани. То су били и цивили. Ја не оспоравам злочине у Приједору, ја не оспоравам злочин у Сребреници, не желим оспоравати ниједан злочин“, изјавио је Шешељ.

Одговарајући на питање о ратној улози садашњег председника Србије Томислава Николића и премијера Александра Вучића, Шешељ је директно рекао да „ако је он ратни злочинац, онда су то и Николић и Вучић“.

Шешељ је истакао да је Алексаандар Вучић давао „много екстремније изјаве од њега“, преноси Дневни аваз.

У интервјуу који је објављен у Дневнику телевизије Фаце, Шешељ је издвојио Жељка Ражнатовића Аркана: „Нисам штедео злочинце са српске стране. Аркан је био злочинац под окриљем државне службе сигурности. У Зворник је 1992. године дошао с полицијским возилом Савезног СУП-а и ротацијским светлима с 39 својих људи. По налогу Биљане Плавшић, локална власт у Зворнику му је дала 350.000 марака да ратује“, рекао је Шешељ.

На питање зашто су хрватски политичари бурно реаговали на његово пуштање из Хаага, а бошњачки нису, Шешељ је одговорио: „Бошњачки политичари су интелигентнији. Хрвати су се понашали као сомови када се упецају на мамац. Сарајево ме познаје. Сарајевским јалијашима нико није био раван, ни у Београду, ни у Загребу, ни у Југославији. Нитко се није упецао на моје изјаве у Сарајеву. Ја бих волео да јесте. Сарајево је мој родни град. Неко би ме тамо дочекао радосно, неко с мржњом. У Београду су ме многи дочекали с мржњом.“

Одговарајући на тврдње да је он етнички Хрват, Шешељ је одговорио: „Има много Хрвата који тврде да сам ја Хрват. Хрвати жале што ја заиста нисам Хрват, волели би да сам њихов. Тешка рана за мене је што су моја три кума – Николић,Вучић и Драшковић, издајници српског народа“, рекао је Шешељ.

На поновљено питање хоће ли се у Хаг вратити добровољно, Шешељ је одговорио да неће и додао: „Ако ме Николић и Вучић ухапсе, као моји директни суучесници у ратним злочинима, онда шта ја ту могу.“

Јутарњи.хр

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

„Мило крио Ратка Младића у Црној Гори и давао оружје и гориво српској војсци у Сребреници”

„Мило крио Ратка Младића у Црној Гори и давао оружје и гориво српској војсци у Сребреници”

Бивши потпредседник Владе Србије Небојша Човић каже да је црногорски председник Мило Ђукановић давао оружје …

Симатовићев сведок: Арканову гарду оружјем и муницијом снабдевала ЈНА

Симатовићев сведок: Арканову гарду оружјем и муницијом снабдевала ЈНА

У наставку поновљеног хашког процеса Јовици Станишићу и Франку Симатовићу-Френкију, сведок одбране Јован Димитријевић изјавио …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *