Синдикат „Поште“: „11.000 запослених прима до 37.000 РСД, плате вреде 20% мање“

0
(0)

Београд — Самостални синдикат поштанских радника затражио је од пословодства и Владе Србије да нераспоређена добит из 2017. године буде исплаћена запосленима.

Тај синдикат саопштава да ће у среду, са почетком у 15 сати одржати протест испред седишта Поште Србије у Београду незадовољни својим статусом и платама које су, како наводе, номинално на нивоу од пре шест година а релано мање за 20 одсто.

„Ниједан проценат од отетих 10 одсто, запосленима у „Пошти Србије“ није враћен. Редовне зараде за око 11.000 запослених крећу се у распону од 32.000 до 37.000 динара. Ово су само неке од чињеница које указују колико су запосленима у Пошти Србије зараде бедне и обезвређене“, упозорава синдикат.

Kако наводе, зарада из добити је „сламка спаса“ за већину запослених. „Самостални синдикат поштанских радника се залаже пре свега за пристојну основну зараду у складу са резултатима пословања али ако смо остварили добит онда захтевамо и њену поделу“.

Свим синдикатима који делују у „Пошти Србије“ упућен је званичан позив да узму учешће у протесту јер је исплата нераспоређеног дела добити од општег интереса за све поштанске раднике без обзира на синдикалну припадност и ангажованост, пише у саопштењу.

Протест је уредно пријављен полицији, у складу са Законом о јавном окупљању, те ће полиција, поред редара, обезбеђивати скуп.

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Орбан: Лекари у Мађарској зарађиваће и до 7.000 евра

5 (1) Мађарска влада и лекарска комора (МОК) сложиле су се да значајно подигну плате …

Београд на води је пројекат од кога користи имају само Вучић и његова лоповска банда

5 (2) И након што је у уторак приликом обиласка завршних радова на тржном центру …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend