fbpx
Насловна / Свет / Европа / Сорошев човек управља немачком избегличком политиком
Сорошев човек управља немачком избегличком политиком 1

Сорошев човек управља немачком избегличком политиком

Портал Епох тајмс открива спрегу 85-годишњег финансијског магната Џорџа Сороша и креатора „дила“ између ЕУ и Турске Гералда Кнауса, који је шеф Европске иницијативе за стабилност (ЕСИ), финансиране од стране америчко-мађарског милијардера који је богатство згрнуо шпекулцијама на берзи.

Аустријанац Кнаус је већ месецима саветник Меркелове у избегличкој кризи, а у интервјуу листу „Велт“ изјавио је да саветује политичарима да број избеглица саопштавају тако да „звучи мање претеће“.

Тако, примера ради, требало би да говоре о контингентима о 900 избеглица дневно, што ће Европа лакше да свари него бројку од 330.000 годишње. Кнаус је такође прошлог септембра презентовао план за преузимање 500.000 избеглица годишње из Турске.

Једна од вођа антиисламског покрета ПЕГИДА, Татјана Фестерлинг, директно је прозвала канцеларку Ангелу Меркел да се управља према диктату америчког милијардера Џорџа Сороша, који је више пута прозиван да подржава неконтролисану илегалну миграцију.

– Госпођо Меркел, кажем вам да онај ко допушта да владин посао води Сорош, тај чини државну издају.

Она је подсетила да је мађарски премијер Орбан још раније за Сороша рекао да је стратег избегличке кризе и упоредила га и сама са „полуделим секташким вођом“ .

У Немачку је у току прошле године пристигло два милиона странаца, прва је процена Савезног завода за статистику у Визбадену. Према наводима ове институције, то је највеће досељавање у Немачку од постојања статистике. Разлог је у првом реду јак прилив избеглица које траже азил у Немачкој.

Како је истовремено око 860.000 странаца наставило да мигрира, произилази из свега салдо од 1,14 милиона досељеника – што је највиши регистровани број странаца у историји Немачке.

Зашто не остану?

Немачки професор и социолог са Универзитета у Бремену, Гунар Хајнзон, предлаже као решење за актуелну кризу да избеглице једноставно остану на Блиском истоку. Он је иницирао да Меркелова и ЕУ преговарају са Организацијом за исламску сарадњу (ОИЦ), која обухвата 57 исламских држава са преко 26 милиона квадратних метара територије, што је 75 пута веће него површина Немачке и скоро седам пута веће од територије Европе. Десет милиона избеглица би тамо чинило само 0,6 одсто од 1,5 милијарди становника, а 100 милиона муслимана би чинило мигрантски удео од 6 процената, што је занемарљиво у односу на европске сразмере.

Прошле године је порастао број досељених за 49 одсто, док је број одсељених порастао само за 12 одсто. „Салдо досељавања се тиме скоро дуплирао у прошлој години“, наводи се у извештају.

Једно фрајбуршко истраживање је дошло до закључка да ће се до краја ове године број избеглица у најбољем случају редуковати на 1,8 милиона, а у најгорем случају ће достићи чак 6,4 милиона новопридошлица у Немачку!

Б. Божин – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЂИЛАС: Или цео састанак отворен за јавност или нема преговора око избора 11

ЂИЛАС: Или цео састанак отворен за јавност или нема преговора око избора

Други састанак – округли сто власти и опозиције о изборним условима – најављен за петак, …

„Сорош би лажним изборима да да још један мандат Вучићу како би предао Kосмет“ 12

„Сорош би лажним изборима да да још један мандат Вучићу како би предао Kосмет“

Државотворна и уставобранитељска политичка позиција, несклона волунтаристичко – револуционарним експериментима, налаже залагање за дијалог власти …

2 Коментара

 1. Angela Merkel i taj Džordž Soroš nisu Nemci.
  Zato kao i Hitler besomučno uništavaju
  nemačku državu i nemački narod i to bez
  ispaljenog metka iz vatrenog oružja.A tek
  kakav će pakao nastati kada nastupi govor
  oružja i ratne mašinerije.Ovo sada je samo
  uvertira svemu tome.Hitler takođe nije bio
  Nemac i bilo ga je mnogo briga i za Nemačku
  i za ostale tadašnje evropske države.Ali on će
  biti malo dete za ovo dvoje gore navedenih
  zaverenika!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *