СПО СЕ ВЕЋ 15 ГОДИНА БЕСПЛАТНО ШИРИ У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ: Вук Драшковић дугује народу 800.000 €!

СПО СЕ ВЕЋ 15 ГОДИНА БЕСПЛАТНО ШИРИ У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ: Вук Драшковић дугује народу 800.000 €!

0
(0)

Српски покрет обнове (СПО) Вука Драшковића више од 15 година користи луксузни простор од 200 квадрата у Кнез Михаиловој – за џабе! Како „Ало!“ сазнаје, тој странци су још 1998. године на трајно коришћење, и то без накнаде, уступљене ове просторије у строгом центру града, због чега је држави избила из џепа скоро 800.000 евра!

Према решењу Републичке дирекције за имовину из новембра 1998, на предлог Крунића, који је тада био председник Извршног одбора Скупштине града Београда, СПО је дат на коришћење, и то на неодређено време, управо овај пословни простор.

Државне станове делили шаком и капом

Како су медији раније писали, функционери СПО, међу којима је и Крунић, за време док су се налазили на челу градске владе поделили су чак 658 станова. Критеријуми по којима су станови додељивани били су „лабави“, те су, рецимо, двособне и трособне станове добијали људи којима толика квадратура не припада. Међу онима који су добили станове било је и људи са радним стажом мањим од пет година.
Помињало се да су станове, између осталих, добили и функционери СПО Александар Чотрић, Анђелко Трпковић, Иван Ковачевић и Милан Комненић.

Како изнајмљивање пословног простора те квадратуре у центру престонице кошта од 3.000 до 4.000 евра месечно, простом рачуницом долази се до податка да је СПО за све ово време уштедео од 594.000 до 792.000 евра!

Што је још горе, држава је остала кратка за тај исти износ, с обзиром на то да је у питању државна имовина која је могла бити некоме изнајмљена за новац.

У СПО су потврдили за „Ало!“ да странка до дан-данас простор у Кнез Михаиловој користи за џабе.

– Још од 1998, када је издато решење о коришћењу простора, услови се нису мењали – рекао је Александар Цветковић, директор те странке. Како је додао, странка плаћа све трошкове (комуналије, струју) и не постоје никаква дуговања.

– Тренутно је у току процес реституције за враћање објекта власницима. Док чекамо решење Агенције за реституцију, седиште странке функционише овде као и свих претходних година – закључио је Цветковић.

Иако смо за коментар позвали и Крунића, на чији је предлог Дирекција и доделила СПО бесплатно простор у Кнез Михаиловој, он није желео ништа да коментарише тим поводом. – За све се обратите странци – кратко је поручио Крунић.

Није желео ништа да коментарише: Спасоје Крунић
Није желео ништа да коментарише: Спасоје Крунић

Крунић гоњен због злоупотреба

Својевремено је Прво општинско јавно тужилаштво у Београду тражило кривично гоњење Крунића због сумње да је злоупотребио службени положај, и то тако што је од јануара 1998. до октобра 2000. као тадашњи председник ИО Скупштине Београда, незаконито закључивао уговоре о закупу станова којима располаже градска скупштина.

– Крунић је омогућио да одређена лица станове откупе по ценама нижим од тржишних и тиме прибаве себи имовинску корист – истакло је тужилаштво.

 

Аутор: Ивана Жигић , Ало.рс

Фото: Оливер Бунић, Рајко Ристић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нелегални објекат на Копаонику власт руши четири године, нема назнака да ће се то догодити

Нелегални објекат на Копаонику власт руши четири године, нема назнака да ће се то догодити

5 (6) Симбол нелегалне градње на Копаонику објекат од 1000 квадрата власт руши већ четири …

ИНТЕРВЈУ: Момчило Алимпић - Рио тинто хоће живе да нас сахрани?! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Момчило Алимпић – Рио тинто хоће живе да нас сахрани?! (видео)

5 (2) Гост Славија инфо био је Момчило Алимпић из удружења грађана Заштитимо Јадар и …

6 Коментара


 1. vec 15 godina cekamo na restituciju i poreklo imovine..
  pravna drzava?

 2. beograđanin na vodi

  A šta „Kopaonik“ ima da kaže na tu temu? Zar to nisu bile njihove prostorije?

 3. e al smo mi glupi u pm pogotovo ovo zlo što je 1991 krenuo na srbina srbin na srbina pa dokle više

 4. ИЗА РУШЕЊА ПРАВОСЛАВНИХ СВЕТИЊА СТОЈЕ ВАТИКАНСКЕ ВЛАДИКЕ И “ МИЛОГОРЦИ“ ПОТОМЦИ ПОПА ВЛАДЕ ЗЕЧЕВИЋА ЦРНОГОРЦА КОЈИ ЈЕ СРБИМА 1945. ТРАЈНО ЗАБРАНИО ПОВРАТАК НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ И ТО ЗА 250 000 СРБА !

  Иза рушења Ваљевске Грачанице стоје ватиканске владике и потомци попа Владе Зечевића Црногорца који је продао веру за вечеру и црногорска полиција !
  Иза свега стоје ватиканске владике и црногорска полиција јер ми Срба у српској полицији немамо. Они руше Православне манастире!

  Сагласност да се руши манастир Ваљевска Грачаница дао је још пре две деценије владика шабачки Лаврентије Трифуновић екумениста у име СПЦ , међутим како се монах Антоније Давидовић противио екуменистима , њега је владика Лаврентије – рашчинио! Кривце и одговорне треба тразити међу екуменистима и свештенством СПЦ попут владике шабачког Лаврентија , који сем што католичи Србе , лично је подржао уклањање Грачанице и одобрио . А кад одобре владике, политичари се ту више ништа не питају. А полиција само извршава наређења.Занимљив је детаљ и да се у владичанском двору у Шапцу у Карађорђевој улици у Шапцу налази представништво странке СПО! И ето одговора , с које стране дува. Код владике шабачког Лаврентија Живка Трифуновића живи и Немица Сибила фон Лер унука генерала фон Лера који је бомбардовао Србију! Већина свештеника шабачке епархије су чланови Српског Покрета Обновеод самог оснивања и многи од њих имају везе и са нарко – дилерима . Недавно познат и случај убиства наркомана у манастиру – лопатом! Против немачког шпијуна владике Лаврентија Трифуновића мохах Антоније Давидовић из Ваљевске Грачанице , због његовог екуменизма и наклоњености Ватикану , писао је још пре 20 година и више прогласе и текстове за оне мање упућене! Јер владика шабачки Лаврентије своје свештенство на поклоњење и рукољуб Папи у Ватикан , а иначе су сви чланови Српског Покрета Обнове! Иначе, Лаврентијев најближи род је и поп Влада Зечевић Црногорац који је 1945 године , као министар полиције тадашњи забранио за за 250 000 Срба трајни повратак на Косово и Метохију . Лаврентије следи свог ујака у стопу . Лично сам читала прогласе монаха Антонија Давидовића против екуменисте Лаврентија Трифуновића још пре две деценије .

  Још тада Лаврентије је одобрио рушење Ваљевске Грачанице а градњу манастира Брезовице итд . Дакле , кривца треба тражити у СПЦ и у тој ватиканској струји коју предводи Лаврентије уз подршку Српског Покрета Обнове и Данинин Црногораца !
  А што се тиче полиције, србијанском полицијом руководе црногорски кадрови који раде по директови Запада, униш тавајући Православље . Типични безбожници и Милогорци .

  Чујем да се покреће акција за рушење споменика попу Влади Зечевићу Црногорцу и Титовом оданом следбенику у Лозници . Да ће Бог да је то истина! Споменике треба подићи жртвама немачког геноцида над Србима у Драгинцу , жртвама НАТО бомбардовања, жртвама Католика по целом свету, оних којима је припадао и Тито , кога је слепо слушао поп Влада Зечевић – Црногорац!

  http://srpskaistorija.com/2015/09/03/%d0%bf%d0%be%d0%bf-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d0%ba%d0%be%d1%98%d0%b8-%d1%98%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%be-%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%83-%d0%b7/

 5. ДА СЕ ВУК ДРАШКОВИЋ ШТО ХИТНИЈЕ ИСПОРУЧИ ХАГУ ПЕТИЦИЈУ ПОТПИШИТЕ ОВДЕ ! http://www.peticije24.com/108163

 6. ДРАГАН ХАЗЛЕР ЈЕДАН ОД ОСНИВАЧА ХРВАТСКЕ АКАДЕМИЈЕ ЗНАНОСТИ И
  УМЕТНОСТИ ДИЈАСПОРЕ И ПРЕДСЕДНИК ХАЗУДА ПРЕДЛАЖЕ ХРВАТСКОМ ПРАВОСУЂУ
  ДА СЕ НАПИШЕ ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ВУКА ДРАШКОВИЋА И ЗЛОЧИНА ЊЕГОВЕ
  ПАРАВОЈНЕ ФОРМАЦИЈЕ

  http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=3269.msg9164#msg9164

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend