СРБИЈАГАС дугује милијарде евра а Бајатовићу повећали плату, сада месечно прима 2.476.679 динара!

0
(0)

Душан Бајатовић месечно заради 2.476.679 динара, што је за 172.183 динара више него што је зарађивао пре шест месеци!

Директору „Србијагаса” и истакнутом функционеру СПС-а не само да су увећана месечна примања, већ је успео да пазари и викендицу, њиву, воћњак и пашњак. Мало ли је?

Душан Бајатовић, генерални директор „Србијагаса”, фирме која је презадужена, увећао је своју непокретну имовину, али не брините, колико год да је потрошио, његова примања то лако надокнаде.

Чека друго дете!

Душан Бајатовић поново чека бебу! Према писању медија, генерални директор „Србијагаса“ ускоро ће добити друго дете. Будућа мајка, која је већ у трећем месецу трудноће, његова је колегиница из „Србијагаса“ Данијела Малетић, с којом већ има трогодишњег сина Милоша. Иначе, Бајатовић је дуго од јавности крио сина Милоша, све до његовог првог рођендана и крштења.

Према најновијем извештају о имовини и приходима од 27. јанура 2017, који је доступан на сајту Агенције за борбу против корупције, Бајатовић је за само пола године постао богатији за викендицу, пашњак, воћњак и њиву. Да је све то лако могао себи да приушти, говори и то да су његова астрономска примања још већа.

Тако према најновијим подацима Бајатовић месечно заради 2.476.679 динара илити 46 просечних зарада у Србији! Према претходној пријави имовине од 22. јула 2016, директор „Србијагаса“ примао је 2.304.496 динара, што значи да је његова зарада сада увећана за 172.183 динара.

Душан Бајатовић на месту генералног директора ЈП „Србијагас” заради 162.309 динара, на позицији члана надзорног одбора „Југоросгаса” АД 1.668.841 динар, а на позицији члана надзорног одбора подземног складишта гаса у Банатском Двору 618.209 динара. Ако сте очекивали да се неко са оваквим примањима одрекне паушала у Скупштини, грдно сте се преварили. Високи функционер СПС-а и у парламенту добија паушал од 27.320 динара.

Потрошио милионче за сат!

Функционер СПС-а и директор „Србијагаса“ познат је као човек који има добру плату и воли лепе и скупе ствари, па је тако Скупштином Србије недавно прошетао скупоцени сат, вредан милион динара! „Ало!” је писао како се Бајатовић појавио на седници Одбора за контролу служби безбедности у Скупштини Србије са скупоценим сатом познате фирме за израду квалитетних часовника „Брајтлинг“ на руци. Он је носио најновији модел „егзоспејс Б55“, који према подацима са званичног сајта „Брајтлинга“ кошта 8.900 америчких долара. Бајатовић је за „Ало!“ казао да је сам купио ручни часовник, али није желео да одговори колико га је платио.

Но, чини се да код Бајатовића није све у новцу, па он радо улаже у куповину непокретне имовине. Тако је директор „Србијагаса“ пазарио викендицу од 25 квадрата, пашњак четврте класе од око 12 ари, њиву треће класе од скоро 64 ара и воћњак треће класе од око 25 ари. Све је стекао куповином и стопостотни је власник. Социјалиста је и пре најновијег шопинга у свом власништву имао две њиве, два воћњака и викендицу.

Када је реч о четвороточкашима, ту се ситуација није мењала. Бајатовић и даље има завидан возни парк, у власништву има два аутомобила, „фолксваген туарег“ (2006. годиште) и „тојоту ланд крузер“ (2009. годиште). Но, нису само аутомобили „слаба тачка“ директора „Србијагаса“. Он поседује и камион ТАМ 110- БВ (1980. годиште) и приколицу.

У његовом извештају о имовини и приходима наводи се и да има депозите и штедне улоге у банкама и другим финансијским организацијама у земљи и иностранству.

Коментар Душана Бајатовића на најновије промене у имовинској карти јуче нисмо успели да добијемо.

Миливојевић: Душан има јака леђа

Аналитичар Цвијетин Миливојевић за „Ало!” наводи да се Бајатовић кући. „На овим просторима се увек говорило – ради, стичи, купуј, а он се кући. То су партијски кадрови. Господин Бајатовић није директор ‚Србијагаса‘ зато што је стручњак за гас. Притом, иза њега осим СПС-а стоје и Руси као неко ко је задужен да продаје гаса у Србији. Када имате тако јака леђа, у Србији вам нико не може ништа. Он годинама говори да већи део плате даје за неке хуманитарне акције, ја кажем – немој ти, дечко, да се одричеш, ти себи смањи ту плату. Генерални си директор ‚Србијагаса‘, лепо смањи себи плату. Он је нама вероватно најзанимљивији случај зато што он то не крије. Имате ко зна колико људи, наравно, реч је о мањим сумама, који ћуте о томе“, закључио је он.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бившим радницима Kоштане држава нуди социјалну помоћ уместо заосталих плата

0 (0) Иако имају извршне судске пресуде о неисплаћеним зарадама од пре 16 година, док …

Минималац у региону: У Македонији најгоре, Словенија и Хрватска далеко испред Србије

3.7 (3) Најнижу минималну плату у земљама региона примају запослени у Северној Македонији, само 203 …

5 Коментара

  1. Da li je moguce da ovo tele sa telecim pogledom, bez temena i mozga zaradjuje u Srbiji toliki novac!
    pa nije ni kriv on je tele a mi smo ovce, dok ne dodje do prociscenja 🙂

  2. Da ima neka ovako `propala` firma ja bih u njoj radio i za pola od ove njegove plate!

  3. lopovi !!!! zato raja radi za minimalac da bi lopovi imali mesecno neciju godisnju zaradu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend