Стара планина: Дозволе за мини-хидроелектране у надлежности Републике

0
(0)

НЕФОРМАЛНА група која се током последњих месеци побунила против изградње мини-хидроелектрана на Старој планини је разговарала са руководством локалне самоуправе у Пироту, а састанку са градоначелником мр Владаном Васићем и његовим сарадницима су присуствовали још њихови коалициони партнери.

Био је то већ трећи сусрет, а циљ је да се обуставе пројекти који прете парку природе „Стара планина“ – због чега су већ организовани протести у Паклештици, Димитровграду и Звонцима, те потписивање онлајн петиције на друштвеним мрежама.

– Дозволе за градњу мини-хидроцентрала на Старој планини издају надлежна министарства и Градска управа у Пироту у том послу нема било какву надлежност. Већ током септембра ћемо се придружити захтеву да се издате дозоле преиспитају, баш као и просторни план који је усвојила Влада Србије, те њиме предвидела постојање оваквих објеката. Ипак, залажемо се и за преиспитивање мишљења људи који се противе изградњи, па да се види да ли је оно релевантно, односно да ли ће заиста у толикој мери бити угрожена животна средина – нагласио је мр Васић, додајући да је локална самоуправа својевремено већ донела веома тешку одлуку о забрани превођења бујичних вода из Топлодолске реке у акумулацију Завој.

Један од активиста је и Александар Панић који каже да ако град Пирот нема ингеренције према Парку пририоде, има одговорност према 58.000 људи на овом простору…

ЗАХТЕВ

ЈЕДАН од иницијатора протеста Александар Јовановић Ћута каже да се од челника Пирота тражи одржавање једне скупштинске седнице током које би била донета одлука о забрани градње мини-хидроелектрана на простору који све наде полаже у развој туризма.

В. ЋИРИЋ, Новости.рс

фото: В. ЋИРИЋ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Плантажа марихуане “Јовањице”: Иза Предрага Колувије и плантаже марихуане не стоји особа А. В.

4.6 (9) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и осталим оптуженим за недозвољену …

Отворено писмо Предрагу Кону

4.8 (900) Предраже Коне молим да се уклоните са медија, Ваша неискреност а слободан сам …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend