Насловна / Србија / Економија / „Стратешки партнер“ ће за смешне паре добити „РТБ Бор“ и огромно рудно богатство!

„Стратешки партнер“ ће за смешне паре добити „РТБ Бор“ и огромно рудно богатство!

Министарство привреде РС је објавило јавни позив за избор стратешког инвеститора за РТБ Бор.

Тендером се предвиђа новчана докапитализација од 350 милиона америчких долара, којом стратешки инвеститор постаје власник удела у РТБ Бор.

Влада Ане Брнабић жели да прода виталан национални ресурс што је најкраћи пут у бананизацију државе.

Сума коју Влада тражи на име докапитализације је смешна, неозбиљна. Између осталог, потенцијални стратешки партнер треба да добије за мизерну цифру од 350 милиона $ право на експлоатацију свих рудних ресурса који су у саставу РТБ Бор од којих је највредније рудно лежиште Борска Река, а које му може донети пар десетина пута већи профит уз сву пратећу инфраструктуру, објекте, постројења, опрему и врло квалитетну радну снагу са стогодишњом традицијом и искуством.

Ово је испред Покрета Доста је било изнео председник те странке Бранислав Михајловић.

Е сад, слагали се са политиком тог покрета или не – то је друга ствар. Али ако овакве податке износи човек који неколико деценија ради управо у РТБ Бору, онда га вероватно вреди саслушати.

достајебило.рс

Актуелно

Министар Стефановић: Ниједан захтев опозиције нећемо испунити

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да власт неће испунити ниједан услов који постави …

„Видљиви знаци дефанзиве власти, СНС нема капацитета да се брани“

Након више месеци протеста, већ пар недеља постоје извесни знаци дефанзиве власти и то се …

2 Коментара

  1. veliki vodja se zagledo u daljinu kroz djozluci pa vidi samo maglu, zato i prodaje ono sto nije njegovo. – i ja bi maglu uvatio pa u recimo okolinu londona, al dosta je i sto sam prokrstario i sve to video ne bojeci se da mi neko sprejem ispred nosa miomirise isprobava.

  2. naj manje iljadu godina postoji SRBIJA, bor je tamo oduvek, i tek sad se nadje dotumaralo govedo da krcmi i prodaje narodnu imovinu. – do sada kucili, drugi otimali, mi branili i zivote davali, ponovo gradili a neka mangup marva lutajuci tamo i ovamo iz jedne u drugu njivu, tudje brsteci, nadje se u izobilju pa ne samo da svoju trupinu puni nego i tudje bi htela zvati. – al aj ti marvi reci da njivu treba poorati, zasejati, okopati i da ne moze samo tako usetati i tudje sebi uzeti i drugom prodavati. – volina slova ni reci ne moze razumei a kamo li prava znati. – ular i bic valja pri ruci imati pa besno govedo obuzdati da ore i sere i tako zemlju za opste dobro obogati. – i ja bi voleo dvorce imati, srebra i zlata pune riznice vlasniti i citane knjige pisati a drugi da bi mi se klanjali i saveta trazili. – samo sto ja znam da jedno je mastati a drugo postenim radom nesto zaraditi. – jer se moze desiti da me milicajci mogu facati i u aps trpati il nedaj Boze u ludnici vek provesti i cika doktore slusati i boce primati. – al ko sto rekoh govedu je nemoguce bilo sta objasniti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons