fbpx

Шутановац спискао 850.000 евра за софтвер

0
(0)

Посао, који је требало да има три фазе од којих је само ова прва плаћена 90.000.000 динара, Министарство одбране уговорило је, како наводи Пиштаљка, по тајном поступку са фирмом „Комтрејд“, по поверљивој процедури, без јавног позива, у директним преговорима.

Драган Шутановац, министар одбране у то време, међутим, каже за „Блиц“ да је цео поступак набавке, по јасној процедури, спроводила надлежна управа Министарства одбране, а да је носилац набавке била Управа за телекомуникације и ИТ за потребе ВМА.

– У поступку набавке министар не учествује нити у процени вредности нити у преговарању око коначне цене, већ то раде стручне комисије. Државни ревизор је контролисао рад Министарства одбране и није утврдио неправилности у случају ове набавке – каже Шутановац. 

Бивши министар здравља Томица Милосављевић каже за „Блиц“ да је логично било поклонити софтвер Министарству одбране да би га искористили за информатизацију ВМА.

– Ако смо једном платили тај софтвер, нормално је да га уступимо и другом министарству. Шта је даље радила војска с тим, није питање за мене – каже Милосављевић.

 

Пиштаљка, Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Одабраним београдским кафићима милиони из буџета

5 (3) Држава је у последњих месец дана преко Фонда за развој одобрила преко 50 …

МУП готово две године кочи истрагу о пореклу имовине инвеститорке објекта на Панчићевом врху

5 (4) Готово две године Више јавно тужилаштво у Kраљеву није донело одлуку да ли …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *