fbpx
Насловна / Србија / Економија / Тајкуни би да мењају Закон о раду
Тајкуни би да мењају Закон о раду 1

Тајкуни би да мењају Закон о раду

Удружење „Послодавац” подржало је предлог премијера Ивице Дачића за постизање социјалног договора између Владе, запослених и послодаваца, и позвало на хитно доношење измена Закона о раду, као предуслова за постизање минималног консензуса свих актера у трипартитном дијалогу, саопштено је из тог удружења.

Упутивши честитку премијеру Дачићу и члановима његовог кабинета, удружење „Послодавац” изразило је наду да ће нова влада „имати довољно снаге, воље и стручности” за превазилажење нагомиланих социјално-економских проблема и за јачање темеља Србије као будуће јаке, развијене европске државе.

Нова влада ће у Удружењу „Послодавац” имати саговорника и партнера и у најављеном оснивању националног савета за економски опоравак, у поједностављењу административних процедура, припреми привредног амбијента за покретање новог инвестиционог циклуса, реформи пореских прописа, Влада ће имати подршку и у процесу даљих европских интеграција Србије уз примену примера добре праксе који воде ка успостављању тржишне економије и системски добро уређене државе, наведено је у саопштењу.

„Послодавац” је још једном нагласио значај доношења Закона о спречавању обављања нерегистроване делатности, с циљем смањења „сиве економије„, а предлог тог документа удружење је већ доставило свим релевантним институцијама.

Како је наведено, удружење „Послодавац” окупља близу 43.000 привредних друштава и предузетника, који запошљавају више од 500.000 запослених на територији Србије. Чланице Удружења „Послодавац” су компаније „Делта холдинга„, „ИТМ-група„, „МК-група„, „Србијагас„, „Југоимпорт СДПР„, САГА и други. 

 

Дневник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Има ли наде за издану земљу и народ? 11

Има ли наде за издану земљу и народ?

Одлазећи диктатор покушао је да слуди Србију сталним уверавањем да је „под притиском“ страних држава, …

Стаматовић: Режимски тајкуни уништавају енергетски систем Србије 12

Стаматовић: Режимски тајкуни уништавају енергетски систем Србије

Чајетина, 31.10.2017 – Колико је напредњачка власт ненародна, илуструје пример Западне Србије у којој становници …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *