Тебе Вучићу чека тужилаштво за организовани криминал да поприча са тобом! Пре или касније...

Тебе Вучићу чека тужилаштво за организовани криминал да поприча са тобом! Пре или касније…

УЛИЦА никада неће водити политику Србије док сам на месту председника, поручио је вечерас председник Александар Вучић и најавио да ће у наредних неколико дана боравити на подручју између Лознице и Крупња и са људима разговарати о евентуалној експлоатацији јадарита у том крају.

Он је у вечерашњем обраћању рекао да ће ако треба 15 сати, и дан и ноћ, разговарати са свима и саслушати сваког домаћина и представити им шта може да се добије и изгуби – без изношења било каквог решења.

“Нећу да разговарам са политичарима ни тајкунима, Ћутом, Зеленовићем, Ђиласом, већ само са народом у 10 села која треба да буду погођена да видимо шта је то што су потребе и шта је најбоље”, рекао је Вучић.

Најавио је да ће са собом повести тим људи и да ће одговорити на сва питања.

“Јасна последица овога је да улица никада неће водити политику Србије док сам на месту председника. Улица не може да влада овом земљом, већ институције и тако ће бити”, рекао је Вуцић.

Он је саопштио да Србија на подручју више насељених места између Лознице и Крупња, где су поред осталог и Горња и Доња Недељица, велика налазишта јадарита а један од 26 минерала је литијум који је важан и незаменљив мирнерал у изради литијумских батерија.

Напомиње да је у цијелом свету почела трка за литијумским налазиштима и да у томе предњаче Кина, САД, па ЕУ.

Истакао је да компанија Рио Тинто још није урадила студију изводљивости за животну средину и да ће се на то чекати још најмање годину дана и два или три месеца и да до сада ништа још не постоји.

Требало је да Рио Тинто до сада уложи 450 милиона, а потрошили су 350 милиона евра и до сада је урађен просторни план о ресурсима и резервама, напоменуо је Вучић.

Он је истакао да осим онога што је урађено од 2012. нема нових правних радњи нити ће их бити док не буду урадили студију утицаја на животну средину.

Казао је да је влада у августу ове године донела решење о обиму и процени за животну средину за рударски дeо, након чега је стигло 10 жалби удружења грађана после чега је предмет враћен на поновно одлучивање.

Важно да је Рио Тинто добио рок и да мора да уради све делове процене студије утицаја за годину дана, а то још није ни почео, напоменуо је Вучић.

Навео је и да је само у путну инфраструктуру у јадарском крају уложено 1,6 милијарди динара, скоро 15 милиона евра, да је највећи дeо од донација ЕУ, али да је уложио и Рио Тинто.

Каже да у овом тренутку Рио Тинто није купио само 30 одсто земље која им је потребна за подземну експлоатацију, а све су друго купили.

Истиче и да су неки од коловођа штрајка узели паре и продали своју земљу, а сада протестују.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Мића поново запалио ЕПС (видео)

Мића поново запалио ЕПС (видео)

Милорад Грчић је и даље директор ЕПС-а. Vulinizacija Поделите вест са пријатељима

Ђорђе Вукадиновић: Даље руке од Устава!

Ђорђе Вукадиновић: Даље руке од Устава!

Прво и најважније: Промена устава није међу првих десет, двадесет, ни педесет проблема које ова …

2 Коментара

  1. Razgovaraće sa stanovnicima tih sela? Naravno. Otići će tamo čim otvori usta slagaće i obećaće i od tog nema ništa. Ne puštajte ga u ta sela.

  2. Slucajno sam ga upoznala davne 1992. Isti paranoicni pogled, neka vrsta kontrolisane “ poniznosti” koja se za cas transformisala u goropadnost kad se doticala neka “ aktuelna tema” na kojoj se moglo dobro politicki profitirati .- to su bili moji prvi utisci. Naravno, bio je u drustvu svoga vodje kome je i svojom dramaturgijom pokazivao svoje “ kvalitete”. Kada je prvi put izabran, komentar nekih prijatelja da “zuti konacno odlaze” popratila sam svojim komentarom- ni u snu ne mozete zamisliti sta vas ceka. Nisu mi poverovali ali su mi se kasnije javili zapamtivsi moje reci. Bude li ovo zlo ostalo ne kaznjeno kako treba gadno ce survati Srbiju u bezdan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *