Насловна / Србија / Темска: Брат и сестрa очистили три километра пута

Темска: Брат и сестрa очистили три километра пута

МИЛИЦА Павловић из пиротског села Темска, иако тренутно живи у Ивањици, са братом Луком који је остао на огњишту удаљеном 18 километара од Пирота је очистила неколико километара пута који води ка средњовековном манастиру посвећеном Светом Ђорђу.

Заправо, породична шетња ка светињи се претворила у својеврсну еколошку акцију…

  • Од села до манастира треба прећи око три километра, а ми нисмо могли да жмуримо пред смећем крај пута, па смо наредна три дана посветили сакупљању и одношењу отпада до контејнера. Било је ту и лањског ђубрета, које се зимус није видело од снега, а сада је „изронило“ и представља извор заразе за све који су са лепим данима почели да излазе на обале Темштице – каже Милица која је, иначе, мастер екологије.

Притом, њен брат Лука се креће уз помоћ инвалидских колица, али му није било тешко да почисти за онима који су знатно способнији, али не презају од уништавања човекове околине.

  • Са оваквим односом према природи готово да нема изгледа за развијање туризма, који би за све овде био велика развојна шанса. Гости не воле да гледају гомиле смећа и пластику крај пута, па тек када се тога решимо можемо да говоримо о лепотама овог бајковитог краја подно Миџора – закључује Лука.

В. ЋИРИЋ, Новости.рс

Актуелно

Београд: Напредни лопови уграђују ГПС у контејнере!

Београд — У Београду ће током следеће године контејнери и камиони који их празне добити …

Јужна Морава се дави у смећу

ЧЛАНОВИ одреда извиђача названог „Завичај 1093“ су обавили темељан преглед дела Јужне Мораве који пролази …

Један коментар

  1. Deco, svaka vam cast, a svaka cast i vasim roditeljima kad su vas tako vaspitali i od vas napravili ljude!
    Da svi radimo ovako ne bi ni cackalica bila bacena, a ne tone i tone smeca, bele tehnike i pita Boga cega sve ne po rekama, potocima, jarugama, pored puta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *