Тепић показала уговор Телекома и Игора Жежеља: Дали му 38 милиона евра

Тепић показала уговор Телекома и Игора Жежеља: Дали му 38 милиона евра

Потпредседница Странке слободе и правде Маринике Тепић је, на конференцији испред зграде Телекома Србије, показала уговор између Телекома Србије и Wирелесс медие, која је у власништву Игора Жежеља. “Укључујући и другу његову ћерку фирму Мондо ИНЦ… И то за 38 милиона евра наших пара. Ово је уговор који је скупила СНС управа Телекома са Игором Жежељем и исфинансирала га нашим новцем за 38 милиона евра. Ово је, господо, чист криминал, организовани криминал”, навела је Тепићева.

Тепићева је донела на конференцију документ за који каже да потврђује све оно што је недељама говорила “а то је да СНС управа, нашим новцем, плаћа и купује медије у Србији”.

“У конкретном случају, плаћа Игору Жежељу, власнику таблоида Kурир, и однедавно нове ТВ Kурир. Овај документ је уједно и доказ скадалозног, органозованог криминала Вучићевих плаћеника, који на овај начин утичу на медије, да би њега хвалили а да би заташкавали и гушили сваку критику. С друге стране, и одржавали нас у медијском мраку”, навела је.

Ово је доказ за све оне који су викали “а где су докази”, рекла је потпредседница ССП.

Тепићева је подсетила да је пре седам дана на истом месту говорила о трансакцијама Телекома и две Жежељеве фирме.

Тепић показала уговор Телекома и Игора Жежеља: Дали му 38 милиона евра

“Тада сам показала да је Телеком платио аванс од 10 милиона евра. Овде пише да је тих 10 милиона евра Жежељ добио од Телекома, нашег новца. И не само то, пре седам дана сам питала – одакле Игору Жежељу још 28 милиона евра на позицији 419 у билансу стања његове фирме Wирелесс медиа. Тај податак је углавном остао пропуштен у медијима. Дакле, 10 милиона за Жежељ Kурир и 28 милиона на позицији 419 за које нико није знао одакле су. Ево овде пише. Тачно тих 38 милиона евра – 10 да купи Kурир, одмах 4. јануара 2019”, рекла је Тепићева.

Навела је да се ради о уговору из октобра 2018. “СНС управа Телекома му обезбеђује наш новац да купи Kурир и додатних 28 милиона за производњу других садржаја… Да иронија буде већа, тих 28 милиона евра су за садржаје које ће Телеком поново да откупљује од Игора Жежеља и поново му плаћати те садржаје нашим новцем. Ово је доказ како је Игор Жежељ, преко ноћи, захваљујући нашем новцу, постао медијски тајкун и мега милионер, али се добро зна ко је одговорно лице у Телекому ко је ово са њим договарао и паковао, али оставићу вама новинарима да то истражите”, навела је Тепићева, која је поделила новинарима копије уговора.

Тепићева каже да је најскандалозније у свему – ћутање тужилаштва, наводећи да уколико оно и, и након овога, настави с тим, да ће бити принуђена да тужи “тужилаштво и тужиоце за нечињење и за саучесништво у организованом криминалу”. И не само због пљачке нашег новца, него због директног утицаја на медије, јер је ово питање које се тиче свих нас, додала је.

Докле год Телеком Србије буде плаћао рекламе, спонзорисао, уцењивао медије – они неће о овоме писати, рекла је Тепићева. “Ово је питање свих питања, не само Маринике Тепић, ни ССП, већ и новинара, грађана”, рекла је.

Овај уговор открива мистерију портала Мондо и види се да је Телеком Србија, која је улагала и развијала тај портал 15 година, поклонио га Игору Жежеља, додала је Тепићева. “Видећете да је имао два милиона у том тренутку, а онда захваљујући овом уговору, захваљујући нашем новцу, имовина му расте 20 пута, са два милина на 40 милиона евра. Преко ноћи постаје медијски тајкун, само зато да би хвалио партију и братију и гушио сваку другу критичку мисао и да би и као многи други медији, који се на исти овај начин финансирају и спонзоришу, сатанизовао политичке противнике и одржавао медијски мрак”, навела је потпредседница ССП.

Премијерки Ани Брнабић, која је јутрос реаговала на претходне наводе Тепићеве, упутила је поздраве и поручила јој се добро информише шта су њене надлежности, за шта је, како каже, крајње време.

Игор Жежељ је на неки начинпараван, јер извршиоци седе овде – зна се тачно ко је одговорно лице у Телекому да пакује овакве фиктивне уговоре, које није излазило из Kурира, док нисам почела да ово износим, а налогодавци су, зна се, на Андрићевом венцу, рекла је Тепићева и додала: “И све се ово ради за партију и братију и за одржавање њиховог рејтинга. А сада имамо доказ, црно на бело”.

Чекамо реакцију тужилаштва

Адвокат Владимир Тодорић каже да није потребно поднети кривичне пријаве, јер је белодано да је неко починио кривично дело и “јер је то толики преступ на који се мора реаговати”. Тужилаштво може да реагује ћим има сазнања из јавности, додала је Тепић. Оставићемо неко време, а онда ћемо ми поступити, ако тужилаштво не реагује, истакла је.

Подсетио је да је држави забрањено да буде власник медија, али и да онда она “може да нађе “тројанског коња” попут фирме Игора Жежеља, која је узела провизију од 10 милиона евра, који ће да контролише медије”.

Kао што ћете видети у уговору, Телеком има право да уређује и програм тих медија, има права да буде ексклузивни сарадник тих медија и да откупи фирму Мондо ИНЦ, навео је Тодорић.

Потребно је потпуно прекинути извршења овог уговора и потребно је да се средства која су уплаћена, врате Телекому, које је државно предузеће, у 100 посто власништву грађана Србије, рекао је.

“Ми ћемо и даље, као грађани, плаћати транше у десетинама милиона евра, пошто није све плаћено агенцији Игора Жежеља, да би се овај уговор потпуно реализовао. Потребно је потпуно прекинути извршење”, нагласио је Тодорић.

Република Србија једино може да испуњава јавни интерес кроз јавни сервис, све оно друго – стицање профита, стицање огласа, није дозвољено законом, рекао је Тодорић.

Н1 Београд

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Весићево обезбеђење пљачкало музеје, дао им 5 милиона евра, повезани с Беливуком!

Весићево обезбеђење пљачкало музеје, дао им 5 милиона евра, повезани с Беливуком!

Град Београд и градска предузећа у последњих годину дана дали су пет милиона евра за …

Одакле СНС некретнине вредне 224 милиона динара

Одакле СНС некретнине вредне 224 милиона динара

На Палићу, на око 200 метара од границе са Мађарском, окружен њивама налази се салаш …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *