fbpx
Насловна / Србија / Хроника / У Баричу 820 тона опасног отпада!

У Баричу 820 тона опасног отпада!

У ФАБРИЦИ „Прва искра“ у Баричу у току је акција измештања опасног отпада. Прва процена била је да на овом простору има 650 тона опасног отпада, али је извођењем радова установљено да га је скоро 820 тона!

– Сав отпад ће бити трајно измештен, ради безбедног збрињавања и тај посао за сада тече без проблема – казала је министарка заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић и најавила да ће измештање опасних материја из Барича бити завршено до почетка септембра. – Ради се о приоритетној локацији, с обзиром на то да се налази на обалама река Колубаре и Саве, што је била потенцијална еколошка опасност за водоснабдевање грађана Београда. Права је срећа да прошле године тај поплавни талас није задесио ову локацију.

За посао збрињавања опасног отпада влада је издвојила 230 милиона динара за Барич и Шабац. Највећи део отпада биће прерађен у Србији, а само мањи део извезен у иностранство.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сирија: Руска војска пронашла хемијско складиште терориста у Думи

„Пронађене супстанце, као што су тиодихликол, дијетаноламин, неопходне су за добијање сумпорастог и азотастог иперита. …

Србија: Тровачима одрешене руке

Да ли ће кривци за непрописно ускладиштење или илегално остављање отровног отпада на територији Србије …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *