Укинута ванредна ситуација; повратак у Умку и Барич, у Обреновац само мушкарци

0
(0)

Републички штаб за ванредне ситуације предложио је укидање ванредне ситуације на територији Републике. Ванредна ситуација остаје у Шапцу и Сремској Митровици и 16 општина.

„Сава је током ноћи била у благој стагнацији и забележен је пораст њеног водостаја од само неколико центиметара, што није драматично“, рекао је Никодијевић.

Он је додао да је за становнике Умке и Барича престала опасност и позвао грађане да се „што пре врате у своје домове“.

„У Обреновцу је уклоњен велики део угинуле стоке и у овом тренутку је дозвољен повратак свим радно способним мушкарцима, струја долази у одређене делове, а још неколико дана ће се обављати радови на водоводу“, навео је Никодијевић.

Према његовим речима, Београд има око 1.000 регистрованих клизишта у чију санацију „готово деценију није ништа улагано“.

„Очекује се да ће се после обилних падавина део тих клизишта покренути и зато је у оквиру Штаба за ванредне ситуације формирана посебна група која ће се бавити пописом свих клизишта и проценом ризика, бројем објеката и људи који су угрожени“, додао је он.

Водостаји у стагнацији и опадању

Код Земуна, Панчева и Смедерева водостаји се крећу незнатно испод границе ванредне одбране од поплава са тенденцијом стагнације и мањег опадања. Код Београда, водостај ће бити у стагнацији и мањем опадању и кретаће се незнатно испод границе ванредне одбране од поплава, а на доњем току Колубаре код Обреновца водостаји ће имати тенденцију споријег опадања. На Дунаву код Новог Сада, Сланкамена и Банатске Паланке, као и на Тиси код Титела, водостаји су изнад границе редовне одбране од поплава.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МУП: За време ванредног стања у Србију је ушла 344.231 особа

5 (1) За време ванредног стања, тачније од 13. марта до 6. маја 2020. године …

ЦИРКУС ИЗБОРИ: Вучић у походу затирања здравог разума у Србији

5 (5) Наврат-нанос смандрљано окончање ванредног стања (6. мaja) после наводне победе невидљивог непријатеља „Ковида“ …

4 Коментара

  1. Brana MINIRANA u Obrenovcu grad potopljen vlast ALEKSANDRA VUCICA kriva za KATASTROFU.
    http://www.youtube.com/watch?v=WPzIXWCX3Tw

  2. “ Ванредна ситуација остаје у Шапцу и Сремској Митровици и 16 општина. “ Pa gde je ukinuta onda ?!

  3. Zaštitni nasip uz Veliku Moravu kod Aleksandrovca je namerno probijen! Ovo je policiji prijavio Vlada Stanković, načelnik Štaba za vanredne situacije u Žabarima

  4. Vojislav Ilić, gradonačelnik Čačka i brat Velimira Ilića, ministra za vanredne situacije, dobio je batine kad je s gradskom delegacijom obilazio poplavljenu Preljinu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend