Већина директора лопова у ЕПС-у сви до једног кадрови СНС

0
(0)

Београд — Увећани рачуни за струју и незадовољство грађана због тога последица су хаоса који влада у Електропривреди Србије, пише Данас.

Наиме, како се наводи, директори електродистрибуција не уважавају ауторитет вршиоца дужности генералног директора компаније.

У дистрибуцијама влада велико незадовољство због формирања ЕПС снабдевања јер су „развлашћене“ и више не добијају толико новца колико су имале пре формирања тог предузећа, јер им је остала само накнада за одржавање мреже. У целој тој причи „најдебљи крај“ је извукао Дејан Васић, директор ЕПС снабдевања који је смењен по „командној дужности“ „, пише Данас позиваући се на извор из електроенергетског сектора који додаје да је за грешке настале при обрачуну крив искључиво људски фактор.

Саговорник листа Данас објашњава да је Васић на ту функцију постављен као кадар Српске напредне странке и да није имао „потребне стручне и организационе способности, због чега се није снашао у својој улози па је његова смена очекиван и логичан епилог“. 

Изјава министарке енергетике Зоране Михајловић да „од ЕПС-а очекује да формира радну групу која ће прочешљати да ли је било пропуста у раду електродистрибуција“ и да је „смена Васића прва и не мора да значи да ће бити последња“ довела је до спекулација да ће без функције остати можда и неки од директора пет електродистрибуција које послују у саставу ЕПС-а. Подсећања ради, министарка је изјавила да су „небулозне приче неких директора електродистрибуција да је основни разлог што је дошло до проблема са рачунима то што је формирано ЕПС снабдевање“. Извор Данаса каже да ће министарки Михајловић, ако се заиста и одлучи на такав потез, изузетно тешко бити да смени челне људе електродистрибуција јер су они заштићени „као бели медведи“. 

„Директоре електродистрибуција су на функције постављале владајуће политичке партије. Руководство ЕПС-а је немоћно да их смени. Подсећања ради, својевремено је пословодство ЕПС-а изразило оштре критике на рачун рада Електродистрибуције Београд и њених челника, али се није десило ништа по том питању. Такође, спекулисало се и да ће бити смењен в.д. генералног директора ЕПС-а Александар Обрадовић, међутим, ни до тога није дошло. Треба поменути и то да СНС даје кадрове за руководиоце три од пет електродистрибуција. Преостале две „држе“ коалициони партнери, па би евентуална смена неког од њих могла да доведе и до сукоба у владајућој већини“, истиче извор листа Данас. 

Он због свега тога сумња у могућност смене било ког директора електродистрибуције и наглашава да ће у ЕПС-у проблема бити све док не буде успостављен одговарајући систем, то јест док год нема праве координације на линији пословодство ЕПС-а и ЕПС снабдевања са једне и руководстава електродистрибуција са друге стране.

 

Данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЦИНС: Вучићев кум улази у посао са ветроелектранама

5 (1) Никола Петровић, кум председника Србије Александра Вучића, постао је у августу сувласник фирме …

Чланови напредног нарко ганга на броду БИА?

5 (9) Кад може Његов брат центром Београда да вози нерегистрован ауди што не би …

2 Коментара

  1. POŠTUJU NAŠE PARE…UZIMAJU KOLIKO TREBA JER KAMPANJA ZA IZBORE VEĆ POČINJE.REKLAMIRAŠ RAČUN U OKTOBRU A DOBIJEŠ ODGOVOR U JANUARU.OVAKVIH VIŠE NEMA NI U AFRICI.

  2. pokazite mi bar jedan racun na kome je eps namerno pogresio . vi samo kao papagaji ponavljate i sirite propagandutajkuna i slicnih minornih organizacija koje zele eps za dzabe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *