понедељак , мај 29 2017

Величковић убедљиво најскупљи

УЉЕ на платну нашег и француског академика Владимира Величковића – Exit („Излаз“), са почетном ценом од 9.000 евра, биће најскупљи експонат на предстојећој аукцији „Мадленарта“, заказаној за у недељу у 19 часова. На месту где ће се одржати ово надметање, у земунском позоришту Мадленијанум, током минуле недеље било је изложено 175 радова ликовне и примењених уметности, око којих ће се колекционари надметати.

Према понуђеној цени од 7.800 евра, друга најскупља слика је „Зелени бокал“ Марка Челебоновића, док су на по 5.600 процењена дела Младена Србиновића („Човек који седи“, уље на платну) и француског уметника Анрија Алфонса Барниона (Marche de Dol de Bretagne). „Портрет“ Милоша Шобајића процењен је на 4.000 евра.

По цени између три и четири хиљеде евра, у аукцијску трку ући ће радови Радомира Дамјановића Дамњана (3.300), Лазара Личеноског (3.200), Мирка Раичког (3.200) и Димитра Аврамовског Пандилова (3.000). Од експоната примењене уметности најскупље је процењен француски бронзани канделабр из друге половине 19. века, чија почетна цена је 1.700 евра.

ПЈЕР И ТОЛСТОЈ

МЕЂУ понуђеним делима је и једно са потписом нашег великог карикатуристе Пјера Крижанића. Реч је о слици „Жена на тераси“, рађеној техником уље на шперу, насталој 1943. а процењеној на 2.000 евра. Два цртежа у оловци, на којима је портретисан Лав Толстој, чији је аутор Едуардо Каинеро, биће понуђени за по 75 евра.

Новости

Актуелно

„Бајке детињства”: Недеља руског дечијег филма у Новом Саду (видео)

У Нови Сад су се 12. септембра „сјатили” јунаци чувених руских цртаних филмова. Фестивал дечијег …

ЗАВИРИТЕ У СВЕТ ДИНАСТИЈЕ ОБРЕНОВИЋ Изложба одликовања и новца сутра на Калемегдану

Изложба „Династија Обреновић – одликовања и новац“ биће отворена сутра на Савском шеталишту на Калемегдану …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons

Поштовани читаоци,

Помозите рад нашег сајта тако што ћете нас лајкнути, твитнути или плуснути! Хвала!