Виши суд: Потврђена оптужница у предмету „Јовањица 2“

Виши суд: Потврђена оптужница у предмету „Јовањица 2“

0
(0)

Kривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду – Посебно одељење за организовани криминал, на седници већа одржаној 12. јануара 2021. године, донело је „решење о потврђивању оптужнице Тужилаштва за организовани криминал, која је подигнута против окривљеног Предрага Kолувије и других, због извршења кривичног дела удруживање ради вршења кривичних дела из члана 346 став 5 у вези става 2 KЗ и др.“

„Испитујући оптужницу Тужилаштва за организовани криминал кривично ванпретресно веће је стало на становиште да докази и подаци прикупљени у досадашњем току поступка, по свом квалитету и значају, пружају довољан основ за извођење закључка о постојању оправдане сумње да су окривљени предузели радње из чињеничног описа кривичног дела које им се оптужницом ставља на терет, односно да су испуњени неопходни материјални услови за оптужење у конкретном случају“, пише у саопштењу Вишег суда.

Додаје се да против овог решења окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема решења.

Подсетимо, Тужилаштво за организовани криминал подигло је нову оптужницу 24. новембра 2020. године којом је поред Предрага Kолувије, већинског власника пољопривредног добра „Јовањица“, обухваћено још осам особа међу којима су полицајци, припадници БИА и ВОА. То је друга оптужница у случају „Јовањица“ против Предрага Kолувије и обе га квалификују као организатора криминалне групе.

Оптужница га терети за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и фалсификовање исправе.

Суђење Предрагу Kолувији по првој оптужници, којом је обухваћено још девет особа, почело је 7. октобра 2020. године.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зоранин саветник ОПТУЖЕН ЗА КОРУПЦИЈУ након затвора постао директор у „Путевима“

Зоранин саветник ОПТУЖЕН ЗА КОРУПЦИЈУ након затвора постао директор у „Путевима“

5 (7) Миодраг Поледица, некадашњи државни сектретар у Министарству енергетике и блиски сарадник Зоране Михајловић, …

Јеремић: Четиристо милиона “Миленијум тиму” без тендера за посао од недељу дана

Јеремић: Четиристо милиона “Миленијум тиму” без тендера за посао од недељу дана

5 (8) Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је у Зрењанину да је компанија “Миленијум …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend