Власт спрема обарање кандидатуре Белог, Вучић се плаши да ће Прелетачевић извести апстиненте и спречити његову победу у првом кругу

0
(0)

Београд — Покрет Доста је било оптужио је власти у Србији да припремају обарање председничке кандидатуре Луке Максимовића, званог Љубиша Прелетачевић Бели.

„Чланови РИК-а из Српске напредне странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС) и Српске радикалне странке (СРС) разрадили су тактику обарања кандидатуре Љубише Прелетачевића Белог“, навео је ДЈБ у тексту на свом порталу.

„На седници РИК-а, на којој се одлучивало о кандидатури Белог, нико од чланова СНС-а није се појавио, како би имали алиби да у доношењу одлуке нису учествовали. На седници је донета одлука супротна закључку стручних служби РИК-а, и то на предлог СПС-а, који зна да ће она бити оборена на Управном суду јер је супротна Закључку стручне службе РИК-а, који је потписала Биљана Красић из СРС-а“, наводи се у тексту.

Оцењује се да је „очигледно“ идеја да неко од „СНС сателита“ поднесе тужбу Управном суду, који би онда из чисто формалних разлога дефинитивно оспорио кандидатуру Белог и искључио га из председничке трке.

ДЈБ је оптужио председничког кандидата владајуће коалиције Александра Вучића, кога у саопштењу за јавност називају „луткаром“, да се плаши кандидатуре Белог, јер ће он извести апстиненте на изборе и спречити Вучићеву победу у првом кругу.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Обара све рекорде: Бели „прелетео“ Вучића

0 (0) Агенција за праћење и анализу медија Клипинг саопштила је резултате мониторинга Фејсбук страница …

Штампа у Србији изразито позитивно пише само о Вучићу и „Прелетачевићу“

0 (0) ТРАНСПАРЕНТНОСТ Србија је данас објавила на свом сајту да Александар Вучић, као кандидат …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend