„Вучићев режим намерно уништава Војску Србије“

0
(0)

Српски покрет Двери послао је саопштење у коме истичу да је на снази урушавање система одбране и да владајући режим урушава темеље Војске Србије. Саопштење преносимо у целости.

„Систем одбране и кадровски потенцијал Војске може се демонтирати релативно брзо. Једном уништен, овај систем се не може формирати у року краћем од деценије. Српски покрет Двери је против ових дезинтегративних процеса система одбране, поготово када се узме у обзир опасност од мигрантске кризе која је захватила читаву Европу, а прети да буде још опаснија.

Небрига коју режим исказује према материјалном положају припадника Војске Србије већ се не може сматрати нехатом већ намером да се неадекватном бригом о материјалном положају и статусу потпуно разграде темељи српске војске грађени кроз два века борбе за слободу. Српска војска није плаћеничка, нико у њу не ступа само да би зарадио, али је обавеза државе да онима који ће, у случају потребе, свој живот први изложити опасности ради њене заштите, омогуће достојанствен статус и материјални положај. Само тако припадници Војске Србије ће бити у прилици да се у потпуности посвете свом позиву, да буду ауторитет и својој породици и својим потчињенима.

У разоружању Србије, које се под видом „реформи“ реализује од 2000-те године, након уништавања „вишкова“ наоружања и спречавању модернизације и набавке савременог наоружања, ред је дошао и на урушавања основне снаге нашег војника, његове моралне снаге и патриотизма.

За разлику од агресивних сила које своју позицију у евентуалном оружаном сукобу граде у техничкој надмоћи и супериорности властитог наоружања, српска војска је одувек ратујући на властитом тлу, за одлучујући фактор оружане борбе сматрала људски фактор и то првенствено његову квалитативну компоненту. Наша снага није у наоружању и бројности, већ у снажно мотивисаном и оспособљеном војнику.

Живимо у свету у коме су нагле геостратешке промене вероватне и у којима само земље оспособљене и спремне на одбрану могу рачунати на самостално одлучивање. Садашње, оптимистичке, процене угрожавања наше безбедности, већ сутра могу бити демантоване сукобима планетарних размера. Небрига о припадницима војске данас, може нас сутра коштати средстава и живота јер може показати нашу слабост и уместо одвраћања потенцијалних агресора, може распалити његове апетите.

Систем одбране и кадровски потенцијал Војске може се демонтирати релативно брзо. Једном уништен, овај систем се не може формирати у року краћем од деценије. Српски покрет Двери је против ових дезинтегративних процеса система одбране, поготово када се узме у обзир опасност од мигрантске кризе која је захватила читаву Европу, а прети да буде још опаснија“, наводи се у саопштењу.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Републички завод за статистику: Пад БДП-а Србије у другом кварталу 6,4 одсто

5 (4) Привреда Србије је у другом тромесечју забележила пад због пандемије корона вируса и …

Светски рекорд: Ниш са 180 хиљада становника загађенији од Пекинга са двадесет милиона људи

5 (1) Грејање и индивидуална ложишта су главни узрочник аерозагађења и са лошим квалитетом ваздуха …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *