fbpx

Вучићеви напрдњаци: Мутави из Барича и напрдњачка пљачка Колубаре?!

0
(0)

Пљачка Колубаре и даље траје. Променили су се само актери. Раније су то били кадрови иза којих је чврсто стајала Демократска странка, а данас черупају Вучићеви напредњаци. И методе отимачине су сличне: фалсификовање фактура, лажно приказивање рада машина, фиктивне и стварне хаварије на багерима, плаћање рекета, подмићивање функционера и синдикалаца…Да би пропаст била потпуна, напредњачко руководство и њихове улизице, представљају скуп најгорег, најпримитивнијијег и најнестручнијег талога које је икада ушло у Колубару.

По доласку Милорада Грчића за директора ПД РБ Колубара, мислили су колубарци да ће се нешто променити на боље. Претходни директор Небојша Ћеран, такође из Обреновца, нити је смрдео нити мирисао. Остао је упамћен по томе да је вреочанима дао по 35 % аванса, по грубој процени вредности имовине, за сагласност на пресељење гробља, које је сметало рударским радовима и напредовању Поља Д.

Неки, боље упућени кажу, а све то да би узео од Радосава Саватијевића Кенета 100.000 евра рекета (Кенету је исплаћено 1.250.000 евра, иако се његово домаћинство никада неће селити због Колубаре, јер ту нема угља!).

Није решио ни питање злоупотребе и приватизовања службених аутомобила, прерасподеле радне снаге у корист производње, мало је нешто утегао трошкове по основу набавки роба и добара, и смањио ангажовање приватне рударско-грађевинске механизације.

Око себе је држао сараднике који су сви касније похапшени због злоупотреба итд. И онда Карићев напредњак, Милорад Мића Грчић, одмах службене аутомобиле ставља наредбом под контролисану употребу, јури крађу горива и друге сумњиве работе, због чега је довео Бранка Милојевића у Колубару, дипломираног официра полиције, да му буде шеф унутрашње контроле.

И народ је почео да одобрава понашање новог директора без обзира што је купио диплому у Новом Саду, и никад нигде није радио у сличном предузећу. Али авај, недуго затим купује 50 скупих нових аутомобила и дели их својим новопостављеним сарадницима које је у међувремену довео са свих страна.

Поред Милојевића из Полицијске станице Обреновац, ту му је и помоћник за финансије из општине Обреновац, па помоћница за правна питања, исто је негде радила у Обреновцу, па помоћник за комерцијалу из Београда Игор Смиљковић, некада је радио за Вука Хамовића, па руководилац комерцијалног сектора Ковач, из Београда и бивши Хамовићев радник, па неки момак из Крагујевца да појача унутрашњу контролу, па још њих 800 од зла оца и још горе мајке, са новостеченим дипломама лаког универзитета, и силних других приватних школа које неко по Болоњи прогласи струковним или већ како.

Дакле, запослио је у Колубару преко 800 људи, купио сада већ преко 50 нових аутомобила! У Колубара услуге поставио је локалног СНС шерифа, неког Јефтића, који је измењао све странке, а био је и у ДС-у. И тај момак је на брзину у Услугама запослио око 500 активиста и чланова СНС, који сада јуре по Србији да негде стекну неку брзинску диплому, јер је и Јефтић, кажу завршио правни факултет у Крагујевцу, код професора који су касније похапшени.

Врхунац криминала и злоупотреба се дешавају сада, када су Девиxу и њему блиским фирмама у Колубари, ван тендера, и свих законских процедура дали 50.000 тона угља, за коју су услугу ови људи дали по 6 евра рекета, односно 300.000 евра рекета унапред ФК Колубара, а на руке другом локалном шерифу СНС-а, иначе новом председнику ФК Колубара, неком Врапцу који је близак са Небојшом Стефановићем, председником Народне скупштине Србије.

И сад Александар Вучић може колико год хоће да прича о нултој толеранцији на корупцију и криминал, кад ови његови и њему блиски људи крајње транспарентно шамарају Колубару! Иначе власник Девиx-а је Витомир Димитријевић, против кога се води кривични поступак за фалсификовање фактура, односно лажно приказивање рада својих машина у Колубари у време директоровања Драгана Томића. Па ваљда фирме и људи који се сумњиче да су оштетили Колубару, не могу да раде са Колубаром ништа док се кривични поступак, који је у току, не заврши. Али, кад имаш паре, и даш их коме треба, све може.

РЕИК Колубара пуца за две године, јер су нестручни и покварени кадрови преузели управљање њоме, понашајући се као полудивљи људи, гладни и жељни свега. Потпуно необразовани и неваспитани, ударили су шамар свима нама који смо очекивали да се нешто стварно промени на боље, и веровали смо Александру Вучићу када је говорио о спречавању и уништавању криминала и корупције, а сада, после овог што се збива у Колубари, тај човек више личи на оног лајавог крелца из цртаних филмова.

Нека нам је Бог у помоћи! Нисмо помињали силне техничке пропусте, хаварије на багерима, клизање одлагалишта на село Јунковац, за шта су све субјективно одговорни Грчићеви најближи сарадници, мада је он најодговорнији, пошто их је лично бирао и постављао!

Инсајдери К-3 и К –5

©Гето Србија

материјал: Лист против мафије

припрема: Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Радници Колубаре добили ратни распоред: Ово није било од ’99

0 (0) Обавештење запослених о распореду у случају ратног или ванредног стања узнемирило је раднике …

ПСИХОПАТА ТРОВАЧ опет најављује: Вакцина у Србији крајем новембра

1.5 (8) Упркос корони, иако верујемо да ћемо до краја новембра или почетка децембра имати …

5 Коментара

  1. ima li neko da nije popljackao tu Kolubaru ?

  2. Polako,polako,samo vi glasajte za njih.U logore ce nas smestiti.Sluge EU. Horor.

  3. Kurta nije sjahao, a vec dosao Murta!Dzabe smo krecili, sve je isto samo njega nema!

  4. ◄◄◄ ''СТРАНИЦА'' посвећена МИЛИЦИ ДАБОВИЋ и кошаркашкој репрезентације СРБИЈЕ ! (:

    УЧЛАНИТЕ СЕ,ПОЗОВИТЕ СВЕ ВАШЕ ПРИЈАТЕЉЕ,РОЂАКЕ,КОМШИЈЕ ДА НАМ СЕ ПРИДРУЖЕ !

    ХВАЛА СВИМА ОД <3 КОЈИ УЂУ (:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *