За униформе комуналног ГЕСТАПО-а Београд даје 1,3 милиона евра

За униформе комуналног ГЕСТАПО-а Београд даје 1,3 милиона евра

Град Београд покренуо је недавно набавку нових униформи за комуналну милицију, која ће грађане престонице коштати чак 155,8 милиона динара или око 1,3 милиона евра. Осим одеће и обуће, за комуналне милиционере биће набављена и нова службена и заштитна опрема, за коју ће из градске касе бити издвојено још око два милиона динара.

Комуналне милиционере на улицама Београда виђаћемо у новим скупоценим униформама, за које ће из градског буџета бити издвојено, према процењеној вредности, 155.777.000 динара.

За униформе комуналног ГЕСТАПО-а Београд даје 1,3 милиона евраКако се наводи у конкурсној документацији, за београдске милиционере биће купљено 550 летњих јакни, 1.100 кошуља кратких рукава и 1.650 поло мајица, а биће набављено и 1.100 летњих панталона и 550 бермуда.За униформе комуналног ГЕСТАПО-а Београд даје 1,3 милиона евра

Комуналци ће добити и 550 летњих качкета, исто толико торбица, као и 5.500 чарапа, 150 плитких ципела и 100 плитких патика.За униформе комуналног ГЕСТАПО-а Београд даје 1,3 милиона евра

У склопу ове набавке, биће купљено и 550 зимских јакни са капуљачом и подјакном, исто толико кошуља, зимских рукавица, а предвиђена је и куповина 1.650 кошуља са дугим рукавом, по 1.100 зимских панталона, активног доњег веша и мајица на кратак рукав, 2.750 чарапа и 150 дубоких ципела.За униформе комуналног ГЕСТАПО-а Београд даје 1,3 милиона евра

Предвиђена је и набавка 4.400 ознака “Град Београд – Комунална милиција”, на стотине службених значки са кожном футролом, опасача и каиша подопасача.

У конкурсној докуменацији прецизирано је од каквог материјала, на пример, треба да буде израђена летња јакна, а наведен је и њен сировински састав, као и које би требало да буду њене димензије. Исто је предвиђено и за панталоне, поло мајице, ципеле, па чак и за рукавице, торбице, ознаке на униформи и качкет.

Весић: Унапред знам да ћемо бити нападнути

Набавку униформи, иначе, недавно је најавио заменик градоначелника Београда Горан Весић. Он је крајем маја изјавио да “унапред зна да ће Град Београд бити нападнут зато што набавља униформе”, али да “жели да поручи да ћемо увек улагати у опрему за обичне људе који раде за град”.

Горан Весић Фото:Филип Краинчанић/Нова.рс
“Наша Комунална милиција ће имати добре аутомобиле и добре униформе јер у њима проводе читав дан, али и добру опрему како би могли да раде у корист грађана”, рекао је Весић, а објављено је на сајту града Београда.

Он је појаснио да је куповина нових униформи законска обавеза, будући да је Закон о полицији донет 2018. предвидео да општински и градски комунални милиционери не могу да носе име полиција, нити могу да користе тамноплаву боју за униформе.

Весић је крајем априла изјавио и да Београд има 320 комуналних милиционара, да ће одмах после празника у радни однос ступти још 92 мушкараца и жена и најавио да ће следеће године у ово време престоница имати око 600 припадника комуналне полиције.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ана Брнабић носи ципеле од 1.200 евра ал неда раднички минималац преко 35.000 динара!

Ана Брнабић носи ципеле од 1.200 евра ал неда раднички минималац преко 35.000 динара!

И премијерка Србије Ана Брнабић је изгледа почела да се облачи у председничком фундусу. Како …

Лекари за етику: Сви у суботу на протест против ковид пасоша и присилне вакцине! (видео)

Лекари за етику: Сви у суботу на протест против ковид пасоша и присилне вакцине! (видео)

Организација Лекари и родитељи за науку и етику подржава свенародни протест у суботу 18.9.2021. у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *