Србија

Долазак “Тениса” у Србију: Мутна свињска работа

Коментаришући најављене инвестиције и долазак немачке компаније Тенис у Србију, Биљана Степановић, уредница “Нове економије” оценила је да ће то дефинитивно значити потпуно уништавање малих произвођача у Србији.

– Мени је фантастична бројка која се помиње од четири милиона свиња. Србија је у бившој Југославији 1988. године имала 1,7 милиона товних свиња, а цела Србија сада не производи укупно четири милиона свиња – рекла је она за ТВ Н1.

Она истиче да долазак Тениса у Србију отвара много питања.

– Да ли ће људи који сада гаје свиње бити најамни радници код Тениса, да ли ће земља бити загађена до мере да не може да се користи када он оде, шта Србија тачно даје и улаже. Ако треба да дајемо онда треба да дајемо нашим произвођачима. Не знамо ни где ће да се извози, вероватно у Русију јер у ЕУ не може због вакцинације од свињске куге – каже Степановићева.

Она наглашава и да Тенис уопште не ужива добру репутацију у Немачкој.

– Говори се да израбљује јефтину радну снагу из земаља југоисточне Европе и да људи раде у нехуманим условима – рекла је уредница “Нове економије”.

Вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!