fbpx
Насловна / Србија / Ана Брнабић је припадник ЕНЕРГЕТСКЕ МАФИЈЕ која пљачка српски буџет кроз ЕПС и извлачи новац на Малту!

Ана Брнабић је припадник ЕНЕРГЕТСКЕ МАФИЈЕ која пљачка српски буџет кроз ЕПС и извлачи новац на Малту!

4.9
(10)

Светска организација за природу (WWF) Адрија оценила је данас да је став премијерке Србије Ане Брнабић да је забрана изградње малих хидроелектрана потпуно бесмислена у најмању руку резултат неинформисаности, а у сваком случају је потпуно погрешан.

“У Србији се у малих хидроелектранама у просеку произведе свега 0,76 одсто укупно произведене електричне енергије на националном нивоу, док се корист коју приватни инвестори имају од подстицаја за изградњу тих постројења мери милионима евра”, наводи се у саопштењу.

Ана Брнабић да поднесе НЕОПОЗИВУ ОСТАВКУ а тужилаштво да је кривично процесуира!

Додаје се да се у Србији, поред 85 изграђених, планира више од 800 нових малих хидроелектрана, које би неповратно уништиле српско речно богатство и угрозило опстанак бројних биљних и животињских врста, али и локалних заједница.

“Притом би порески обвезници путем система подстицаја уплаћивали свој новац на рачуне приватних инвеститора, док би добит за земљу и локалне заједнице била никаква, указује се у саопштењу. Готово је сигурно да оваква изјава премијерке води ка продужењу важења Уредбе о подстицајним мерама за производњу електричне енергије, као и Уредбе о условима и поступку стицања статуса повлашћеног произвођача електричне енергије”, додаје се.

Ана Брнабић је припадник енергетске мафије која у Србији пљачка огроман новац!

То је, оцењује Адрија, супротно најавама које већ дуже од годину дана стижу од министра заштите животне средине Горана Тривана да ће забранити изградњу малих хидроелектрана у заштићеним подручјима.

“Потребно је у потпуности забранити њихову изградњу, а у заштићеним подручјима, и у онима која су у процесу заштите, као што је Долина Великог Рзава, треба забранити изградњу било каквих хидроенергетских постројења”, изјавила је Наташа Миливојевић из Адрије.

Ана Брнабић је инсталирана у врх српске власти како би омогућила пљачку српског буџета!

У саопштењу се подсећа и да је група организација цивилног друштва упутила Ани Брнабић писмо у којем је информишу о проблему малих хидроелектрана у Србији и предлажу да се оформи радна група коју би чинили представници струке, инвеститора, ресорних министарстава и цивилног друштва.

Организација WWF Адрија се нада да ће премијерка размотрити писмо које јој је послато и да ће донети позитивну одлуку и стати на страну заштите животне средине, а не интереса појединаца.

Недељник.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Алексић: Вучић најодговорнији за аферу Јовањица, пушта низ воду Стефановића

4.8 (10) Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је да је на …

Случај Бабић и два нестала минута видео снимка са наплатене рампе у Дољевцу – ко шта није добро разумео (видео)

4.8 (6) Два минута снимка који недостаје, а што произилази из одговора тужилаштва Инсајдеру, довео …

Један коментар

  1. car picousti svoje sluge carski casti, kad cara ludog zbacimo sa grbace otici ce i ovo pasce il kerusa, a onda ce da potanko prica gde su pare i sta potpisa, posto narkoman samo usmene dekrete izdaje, a ova rugoba potpisuje i onda u muski zatvor dok ziva je.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *