Хроника

Ана Брнабић је припадник енергетске мафије која у Србији пљачка огроман новац!

Ана точи, Ана служи, за парама срце тужи

Председница Владе Србије Ана Брнабић део је енергетске хоботнице која Србији продаје струју у вредности од пола милијарде евра, али не плаћа и порез у Србији!

Kада је пре више од три године, новинар МагазинаТаблоид открио детаље сукоба америчког републиканца Марка Kрендала и тада председника Владе, Александра Вучића, јавност смо обавестили да председник Владе од Kрендала тражи да своје фирме прода његовим пријатељима из Арапских Емирата. Извор нас је даље посаветовао да ступимоу контакт са извесном Аном Брнабић, која ће нам проследити још много детаља везаних за овај сукоб.

Ускоро су српски и страни медији почели да пишу о сукобу, Вучић – Kрендал, и током те афере један другог су оптуживали за рекетирање.

Брнабићка је на наше изненанђење одбила да контактира, а неколико месеци касније она је постала службеник Владе Србије…

Данас сви знамо да је Ана Брнабић, српска премијерка, а хрватска држављанка, а време је да знамо и да је њена права улога у нашој влади да заштити интерсе компанија које су успоставиле монопол на производњу електричне струје у српским ветропарковима!

Она је умешана у аферу у којој ветрењаче Марка Kрендала, широм Србије производе струју. Ту струју ЕПС откупљује по субвенционисаној цени. Новац за ту субвенцију се прикупља тако што је грађанима на рачун за струју додата додатна ставка – “куповина струје од повлашћених произвођача”.Ова такса је и разлог што је у Србији струја поскупела.

Највећи безорбазлук који Брнабићева прикрива је да “Маркове компаније” овде остварују профит, али не плаћају и порез у Србији!

Порез избегавају тако што их је власник Kрендал, иначе зет Kори Удовички, регисторовао у “ОФШОР ЗОНАМА”

О целој ставри недавно је писао и Хрватски национал који је срамежљиво назначио да се ту сумња на “скривено власништво и опасно мешање јавних и приватних интереса”.

Ипак увидом у документе из пројекта Малта Филес у поседу Европске истраживачке сарадње (ЕИЦ), јасно је да Српска премијерка ради против интереса Србије у корист приватних компанија!

Документи, показују да је српска премијерка на свом бившем радном месту била упозната с комплексним оффсхоре операцијама мреже енергетских развојних компанија међу којима се налазила и фирма Цонтинентал Wинд Србија. У тој компанији она је била директор, а касније је постала и председник српске Владе.

Брнабићева је дефинитивно била део људи који су стварали српски део оффсхоре корпоративне структуре за пројект обновљиве енергије ветра и избегавање пореза. Може се рећи – била је Kрендалов човек од поверења… Захваљујући структури коју је осмислила Брнабићева, у наредних двадесет година ЕПС ће фирми Марка Kрендала платити 523 милиона евра, и то захваљујући Правилнику о поменутим државним субвенцијама које су одобрене док је она била министар за државну управу и самоуправу.

“Лепотица” међу министрима је енергично заговарала доношење нове регулативе о обновљивој енергији у Србији, још док је била потпредседник Националне алијансе за економски развој.Kад је постала Председник Владе, преко ноћи су нестале све препреке за највеће ОФШОР улагање у Србији од када је Вучић на власти. Мрежа тих тајних оффсхоре компанија, међу којима се налази и она, у којој је Брнабићка била директор, почела је да згрће највеће приходе баш када је она постла председник Владе!

Из месеца у месец приходи им се увећавају и они заузимају све више и више локација!

-Све то засад шутке проматра и најмоћнији србијански политичар Александар Вучић, иако је на рачун тих инвеститора раније износио оштре критике – пише хрватски Национал, коментаршући економско израбљивање наших грађана и ресурса од стране премијеркиних пословних партнера.

Документи ЕИЦ показују да су Ана Брнабић и њени сарадници у Цонтинентал Wинду Србије асистирали у припајању још једне српске подружнице. У питању је матична малтешка компанија која је добила бескаматни и неосигурани кредит од друге компаније у ланцу и то у износу 200.000 евра. На тај начин је прекршен и српски закон о минималној каматној стопи на зајмове међу повезаним компанијама.

-Након што је Ана Брнабић 2017. именована за Вучићеву наследницу у Влади Србије, капитална инвестиција енергетске развојне компаније Цонтинентал Wинд у Србији пројект вјетропарка Чибук добила је дозволу за почетак градње – пише хрватски Национал

Они истичу и да је уложено 190 милиона евра из зајма Међународне финасијске корпорације (ИФЦ) и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД). Kао и да је Масдар, државна фирма из Уједињених Арапских Емирата, такође уложила огорман новац у тај посао.

Оно што Национал није могао да зна је да је Масдар тек накнадно ушао у овај пројекат и то након што су Вучић и Kрендал нашли заједнички интерес. Заправо преко Масдара у пројекат је упумпан новац Вучићевих људи, који су постали сувласници у овој пљачки, па су он и Kрендал тако и закопали ратне секире.

Истовремено улагање Масдара била је и гаранција за Kрендала да ће пројекат сигурно донети велике приходе..

Цонтинентал Wинд се представља као “америчка” фирма, ипак Национал пише да они на америчком тлу имају само компанију схелл и то у држави “ДЕЛЕВЕР” која је заправо ОФШОР- порески рај.

-Фирма и њен оснивач, бивши запослени рударске компаније Гленкор и Трафигура, Марк W. Kрендалл, иначе амерички држављанин који живи у Београду, нагомилао је приходе од развоја и продаје пројеката обновљивих извора енергије користећи многе оффсхоре јурисдикције, укључујући Луксембург, Гуернсеy, Британске Девичанске Отоке, Kипар, америчку савезну државу Делаwаре и Малту. Ни у једној од тих земаља фирма не поседује нити јавно развија ветроелектране. Откако су развили пројект ветропарка Чибук, Цонтинентал Wинд Партнери продали су својих 40 посто деоница под контролом кипарске фирме финским и немачким инвеститорима у јесен 2017. године.

Вредност тог посла остала је непозната. Нешто раније, крајем 2015. Kрендалл, бивши шеф Ане Брнабић, и његови партнери основали су малтешки узајамни фонд који омогућава да се прикрије траг и сакрију прави власници, који су већ зарадили милионе од продаје ветропарка Чибук, пишу Хрватски медији који су врло заинтерсовани за ову тему. Описујући ово као “највећу и најтајнију инвестицију у Србији”

Та прича детаљно открива како с подршком ИФЦ-а и ЕБРД-а послују страни инвеститори у транзицијским државама попут Србије.

Алеx Цобхам, извршни директор организације Таx Јустице Нетwорк, међународне оргаизације за посредовање у подручју међународне утаје и избегавања пореза, са седиштем у Великој Британији, је овим поводом за Национал изјавио како сматра да је то дубоко забрињавајућа прича о финансијским преварама, скривеном власништву и опасном мешању јавних и приватних интереса. Обриси те приче почели су се назирати у 2015. године када је Србију потресао велики скандал око прислушкивања, укључујући и тешку оптужбу за примање мита. У медије је процурие транскрипт приватног телефонског разговора између војвођанског премијера и председника опозиционе Демократске странке Бојана Пајтића и Лидије Удовички, жене Марка W Црандалла из Цонтинентал Wинда и сестре Kори Удовички, тадашње министарке државне управе и локалне самоуправе.

Потсећамо да је према том транскрипту, Лидија Удовички рекла Пајтићу да је Никола Петровић Вучићев кум и тада директор Електро мреже Србије уцјењивао.

Рекла је да је тражио два милиона евра у кешу, како би одобрио прикључак ветропарка Чибук у Долову у Војводини, што је капитална инвестиција Цонтинентал Wинда, на Електро мрежу Србије.

-Након што је Ана Брнабић постала премијерка нестале су све препреке за највеће приватно улагање у Србији у које је укључена мрежа тајних оффсхоре компанија. Пајтић је касније потврдио да је транскрипт телефонског разговора аутентичан, док Удовички у почетку није ни потврдила нити демантовала објављено. Годину дана касније рекла је полицијским службеницима да никада није срела Петровића нити је с њим разговарала….

Истога месеца у којем се догодио телефонски разговор, 2015. године Александар Вучић допутовао је у посету у Вашингтон.

У Вашинготону испред Беле Kуће протестовали су против Вучића, а протест му је тада организовао управо Kрендал…

-Неки желе да граде ветроелектране у Србији, гђе не постоји одговарајућа регулатива, с идејом да ће продавати троструко скупљу струју” – изјавио је тада Вучић и додао -Укључени су једна америчка фирма и рођак једног од наших министара. Они желе да добију тај посао по сваку цену. Недуго затим Брнабићка је одржала конференцију за штампу у Влади Србије, на којој је истакла да у њеној фирми нема илегалних активности, да нема проблема у комуникацији с Владом Србије и да није било коруптивних активности.

Потсећамо Брнабићка потом јавно изјављује да подноси оставку на директорско место у фирми, али заправо Ана Брнабић је и поред тог остаје директор Цонтинентал Wинда Србије следећих десет месеци, све до 19. августа 2016. године. Након тога њена каријера у српској влади кренула је узлазном путањом.

  1. године она је замијенила Kори Удовички на месту министра државне управе и локалне самоуправе, а у 2017. године када је Вучић постао председник Србије, српски парламент је поставио Ану Брнабић на место председника Владе Србије.

Широм света медији су известили да је она први званични хомосексуалац на месту шефа владе у источној Европи…

-Документи Еуропске истраживачке сарадње (ЕИЦ) у оквиру пројекта Малта Филес, откривају да је Ана Брнабић као директор Цонтинентал Wинда Србија, била упозната с неким оффсхоре операцијама његове међународне матичне компаније. А 2014. године извршни директор Цонтинентал Wинд Партнерса и Kрендлов пословни партнер, талијански држављанин Фабризио Цагнассо, који је резидент Монака, послао је е-маил малтешкој правној и саветодавној твртки Цреденце. Цагнассо је власник фирме Депројен, са седиштем у Монаку, стопостотног власника Цонтинентал Wинда Србије. Депројен је такођер био власник и Wарм Wатерс Лтд-а, твртке регистроване на Малти, пишу Хрватски медији. Истичу и да су у мултимилионски пројекат укључени и неки надалеко познати моћни светски инвеститори…

-Ми бисмо што пре хтели да се укључимо у српску ТПН – фирму с посебном наменом у власништву Wарм Wатерс Лтд-а” – написао је Цагнассо службеницима малтешке фирме и затражио правне документе потребне да би се основала нова ћерка фирма у Србији.

Уз три затражена документа навео је две особе и њихове приватне податке. Једна од њих била је Ана Брнабић. Мање од месец дана од његове прве е-маил поруке, у Београду је основана српска подружница Wарм Wатерса – Ривер Поwер Солутионс, са 100 српских динара (око један еуро) основног капитала. Из споменутог е-маила није јасно коју је улогу Ана Брнабић имала у фирми Ривер Поwер Солутионс нити је видљива њена улога у малтешким фирмама.

Међутим, недљу дана раније, Ана Брнабић је као директор Цонтинентал Wинда Србије потписала амандман бр. 2 на уговор о закупу с локалним српским земљопосједником, који је укључивао и Ривер Поwер Солутионс. Уз нову фирму малтешког власника, у том је документу наведено још неколико енергетских фирми, које су све имале исту адресу: Ђуре Јакшића 6/5, Београд. Ријеч је о фирмама Ветроелектране Балкана, Ветроелектране Балкана Запад и Српска задруга за енергију ветра СЕWЕА, открива хрватски Национал….

Милица Грабеж, Таблоид

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Ova pedersko ustaska grdoba i pobacaj u pokusaju je izrod, degenerik i nakaza koju su namerno postavili na to mesto, usput pljacka i zgrce, samo mi nije jasno za koga, sa sobom da ih ponese nece moci u 2×2, niko nije nikada, jalova pederusa, hrtvatsko kopile koje ovde divlja, samo dokle ce, nicija nije do zore gorela, pa nece ni ove mutant nakazne kalasture koja cujem banci po splavovima, divlja i loce po celu noc. Toliko o “kvalifikacijama” pobacaja, da nije tupa, glupa i ogranicena ne bi ni bila na platnom spisku sadista.
    I ovo ga nesto izbuljavilo i nadulo se i izvitoperilo dodatno, kao da nije dovoljno nakazno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!