Човек који је на службена путовања потрошио 160.000 ЕВРА сада је жену и ћерку водио у Италију о трошку комуналног предузећа

0
(0)

Први човек београдске општине Гроцка, Драгољуб Симоновић, на пут у Италију, који је недавно организовало комунално предузеће “Еко Гроцка”, повео је и два члана своје породице – супругу Зорицу и ћерку Јелену.

Фотографију рачуна “Еко Гроцке” за авионске карте двоје представника њиховог руководства, директора Милоша Бугарчића и његове заменице Марије Милановић, али и три члана породице Симоновић, последњих дана је постала хит на друштвеним мрежама. Укупна цена ове услуге, како се може видети на дну извештаја, износи 247.900 динара.

На питања који је повод путовања, у ком својству су у њему учествовале поменуте Зорица Симоновић и Јелена Симоновић Станишић, те су трошкови пута фактурисани на јавно предузеће, нажалост, ни после скоро недељу дана упорног инсистирања, нисмо добили ни од председника општине Симоновића, ни од надлежних општинских служби, али ни од предузећа “Еко Гроцка”.

Račun za putovanje u Italiju

Стога за сада остаје само претпоставка да повод вишедневне посете Италији (18-20. јул) лежи у чињеници да је друштво за посебне намене “Еко Гроцка” д.о.о. настало као плод јавно-приватног партнерства између општине и италијанске фирме “Магип”, па и да је реч о пословној посети која је згодно прерасла и у породично путовање Симоновића. С друге стране, како смо незванично сазнали, Симоновићева супруга била је својевремено постављена на место саветнице председника Гроцке, мада није извесно да ли је и даље на тој функцији, док ћерка Јелена није запослена у општини.

Симоновић је, иначе, познат по разним аферама које су пратиле његове мандате на челу општине Гроцка од 2005. до 2012. године, али и период који је потом провео на челу “Железница Србије” (2012-2014) пре него што је смењен са те функције. Спорни уговори и никад остварени планови обележили су његове мандате председника општине Гроцка 2005. и 2012. године. Тада је, између осталог, потписао и уговор са “Србијагасом” у вредности од 21 милион евра за изградњу гасовода у Гроцкој без потпуне документације. Пројекат до данас није завршен.

Док је био на челу “Железница”, на службена путовања потрошио је око 160.000 евра, у ресторанима на рачун предузећа наручивао специјалитете с тартуфима, а у менаџменту предузећа запослио је страначке колеге, углавном из Врчина, одакле је и он.

Све то, изгледа, није било довољно, па је и сина Јовицу Симоновића ухлебио у државној фирми „ПМЦ инжењеринг“. Спорна је била и изградња подвожњака испод пружног прелаза у Врчину, само двеста метара од његове куће.

“Блиц је раније објавио како су се на његовом плацу у Врчину могли видети нови дрвени железнички прагови, намењени за изградњу и реконструкцију руинираних српских пруга, али су по Симоновићевој замисли ипак били потребнији за његов виноград.

Драгољуб Симоновић је 2016. по трећи пут изабран за првог човека Гроцке (први пут је био као члан Српске радикалне странке).

ИТАЛИЈАНСКО-СРПСКА ФИРМА

Предузеће “Еко Гроцка” је настала у јулу 2015. као резултат јавно-приватног партнерства. Вредност улагања Италијана у решавање комуналних проблема у том делу града ценила се на десет милиона евра, а увођење новог система најавило је до 10 одсто ниже цене за одношење смећа и грејања. Ипак, лошу репутацију фирма је међу делом Грочана стекла и због више од 3.000 опомена физичким и правним лицима за нередовно плаћање, када су уједно покренути и поступци принудне наплате.

Ана Ристовић    Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЕПС је фирми брата Ане Брнабић дао 20 милиона евра наших пара!

5 (2) „Фирма ‘Асеко’, чији је директор брат Ане Брнабић, у последње две године је …

Сестри Зорана Бабића 1,3 милиона за „пројекат кисељења купуса“? (видео)

5 (9) Сестра Зорана Бабића, у народу познатог као вазуплохов, добила је од општине скромних …

Један коментар

  1. badza je po slici, reko bi, indijanac il pakistanac, isto mu se vata, gurbet ostaje gurbet i kad se ne zna ko mu je tata. — zatumarala mangup marva navike svoje ima, dja tamo, dja vamo, uzmi ovde uzmi onde sto nije vezano pripada svima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *