fbpx

ДРАМА У КРАГУЈЕВЦУ: Полиција у Застави оружје, почео састанак радника са министром одбране

0
(0)

КРАГУЈЕВАЦ – У Крагујевцу је око 14 часова почео састанак министра одбране Братислава Гашића са представницима Синдикалне организације „Застава оружје“ коме присуствује и разрешени директор фабрике Раде Громовић.

Састанак, који се одржава у Регионалном центру Министарства одбране у Крагујевцу, је затворен за јавност и како је најављено, по завршетку разговора, учесници ће се обратити медијима.

Радници Фабрике орузја, раније данас, затражили су састанак са министром одбране незадовољни због, како кажу, промене менаџмента у тренутку када фабрика добро послује и има уговоре о извозу вредне око 70 милиона долара.

У фабрику су јутрос дошли припадници МУП, као и финансијске и пореске полиције, а због чега су ту нема званичног објашњења.

Радници се тренутно налазе у Управној згради где чекају исход разговора представника синдиката и министра одбране.

Синдикална организација „Застава оружја“ саопштила је раније да је Надзорни одбор у суботу донео одлуку о именовању пензионисаног официра Војске Србије Милојка Брзаковића за новог директора „Застава оружја“.

За разлику од Синдикалне организације, у фабричком синдикату „Независност“ подржавају одлуку Надзорног одбора о кадровским променама у фабрици.

Гашић је раније данас у Ужицу рекао да Министарство одбране доноси одлуке у интересу радника и да нико државу не може уцењивати по том питању.

„Застава оружје“ је највећи порески дужник држави од свих наменских индустрија. Њихове пореске обавезе вишеструко превазилазе укупну вредност капитала фабрике и ваљда је нормално да бивши директор Раде Громовић, који је у протеклих осам година лоше пословао, буде склоњен са тог места“, рекао је Гашић.

На противљење Синдиката због постављања новог директора, Гашић је одговорио да конкурс који је расписан пре два месеца још траје и да „човек који се помиње као фаворит јесте војни пензионер који је 17 година провео у „Застави оружју“ и да је дугогодишњи директор Војног-ремонтног завода, који добро познаје наменску индустрију“. Министар одбране истакао је да је у Србији постала пракса да се све покушава добити кроз уцене и притисак, што се не може толерисати и дозволити.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пословање фирме трговца оружјем Бранка Стефановића оца министра полиције строго поверљиво

5 (5) Случај Бранка Стефановића, оца актуелног министра унутрашњих послова, својеврсни је парадокс – што …

Синдикат Заставе оружја тражи хитан састанак са Аном Брнабић и Александром Вулином

5 (2) Дуг Заставе оружја достигао 17 милијарди динара, губици премашили 30 милиона евра. У …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *