Илија Чворовић на вези

0
(0)

Наводно су аналитичари у БИА операцију „Матрикс-2“ на време разоткрили, па је члановима Владе Србије препоручено да што мање користе мобилне телефоне

Назвао ме је Илија, мој пријатељ који ради за БИА. Има ексклузивну причу око овог прислушкивања. Ко кога, како и због чега. Нађосмо се ми у једном кафићу, претходно погледајући на све присутне, па ми је Илија све детаљно испричао.

Дакле, све је то масло Американаца; ЦИА је планирала операцију „Матрикс-2“ с циљем психолошког удара против нових политичких и економских лидера Србије, да би се Београд присилио да коначно прихвати независност Косова. Помоћни задатак јесте битка за срца и умове грађана Србије како би Србија напустила статус војне неутралности и приступила НАТО-у, чиме би пропао покушај Москве да се овај део Балкана „финландизује“. Наводно су аналитичари у БИА операцију „Матрикс-2“ на време разоткрили, па је члановима Владе Србије препоручено да што мање користе мобилне телефоне, док се важнији разговори убудуће морају да воде искључиво у „тенк-соби“. То је она специјална соба обложена зидовима електронских таласа који ометају свако могуће прислушкивање.

Илија ми рече да су то старији чланови владе одмах прихватили, али да се млађи министри буне, јер постоји страх од евентуалног штетног утицаја тих електронских таласа на потенцију. Успут, наши контраобавештајни стручњаци већ дуже време покушавају да увере чланове владе да је њихово љубавно чаврљање мобилним телефонима, да су све њихове љубавне и пословне склоности похрањене у компјутерима америчке обавештајне службе НСА (Nacional Security Agency) у бази Форт Мид близу Вашингтона и да над Београдом у геостационарној путањи висе амерички сателити „вортекс“ и „магнум“ и снимају целокупан српски радио-телефонски саобраћај.

Признајем, Илија ме је престравио. Да ми над главом у некаквој геостационарној путањи висе амерички извиђачки сателити, а које не можемо да оборимо, то је свакако проблем. Но, није то све. Илија ми исприча како је БИА ставила „на мере“ једног нашег војног обавештајца, који сада покушава да о детаљима афере прислушкивања обавести америчку амбасаду у Београду и да се тај тип сада у БИА води под кодним именом „Жика”. Тај Жика је, наводно, у кућно поштанско сандуче саветника америчке амбасаде, а који има најбоље процене политичких збивања у Србији, убацио писамце у којем је предложио систем комуникације који би га заштитио од радозналих очију и ушију БИА и ВБА. Као доказ своје озбиљности понудио је у следећим контактима детаље о госпођици Маши, агенту руског ФСБ-а, која тренутно ради у руској амбасади у Вашингтону.

Жика је рекао саветнику америчке амбасаде да ће у мушком тоалету на првом спрату хотела „Москва“, у малом канистеру залепљеном изнад водокотлића, пронаћи микрофилм са свим детаљима афере прислушкивања, али и са Жикином проценом како ће се ситуација даље развијати. Ако Американац одлучи да прихвати контакт, мора то и да покаже тако што ће у десну жардињеру на излазу из подземне железничке станице Вуков споменик да забоде спајалицу било које боје. Када Жика угледа спајалицу, он ће оставити свој микрофилм у тоалету на првом спрату хотела „Москва“, а да је то урадио јавиће Американцу тако што ће залепити плаву лепљиву траку на жици која повезује слушалицу са телефоном у средњој јавној говорници у подземном пролазу на Теразијама близу палате Албанија. То ће значити и да ће микрофилм бити остављен првог следећег понедељка између десет пре подне и два сата по подне. Ако га нико до тада не преузме, биће однесен после четири сата истог дана.

Претворио сам се у уво, а Илија наставља. Дакле, Жика је следећег дана осматрао врх десне жардињере на излазу из подземне железничке станице Вуков споменик, али нико да забоде спајалицу било какве боје. Закључио је да Американац оклева, па је убацио и друго писмо у његов кућни поштански сандучић. Сада је предложио да „мртви сандучић“ буде на плочнику, на пешачкој стази поред старог здања српског парламента, тачније постоље семафора на „Чединој зебри“. У писму је додао да госпођица Маша, која има 29 година и зелене очи, управо проучава у Вашингтону колико је олуја „Сенди“ утицала на борбену готовост америчког нуклеарног потенцијала, посебно на активности америчке ратне морнарице на Атлантику.

Жика је предложио Американцу, да ако прихвата понуду онда ће се уз постоље семафора на „Чединој зебри“ наћи зелена лименка пива „карлсберг“ у којој ће бити микрофилм о српским тајкунима и њиховим лоповским подухватима. Американац ће потврдити да све то схвата озбиљно тако што ће свој аутомобил следећег дана у 12 сати паркирати на паркиралишту поред хотела „Славија“. Жика је предложио и знакове о томе када је „мртви сандучић“ напуњен. Када остави микрофилмове у лименци пива, забошће једну спајалицу на десну страну реда вожње на аутобуској станици на Зеленом венцу у правцу Новог Београда. Када Американац испразни „мртви сандучић“, он ће оставити коре од поморанџе уз десно крило врата Српске академије наука.

– И шта је било – забленух се у Илију. – Јесте ли ухватили Жику на делу?

– Ма ништа, Американац не трза, мисли да их ми провоцирамо, или да има посла са лудацима. Остаје нам да ухапсимо Жику због непријављеног контакта.

Штета.

 
Мирослав Лазански
Политика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић све шпијунира, освануо пресретнут разговор Саше Мирковића! (аудио)

0 (0) Свака власт је безбедносне службе користила у политичке сврхе, али ниједна овако примитивно …

ВУЧИЋЕВ РИЈАЛИТИ: Прати и прислушкује сараднике и противнике

0 (0) Свака власт је безбедносне службе користила у политичке сврхе, али ниједна овако примитивно …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend