Како су Вучићи од елитне јединице војске направили пословну пратњу!

0
(0)

Према писању листа “Политика” почетком јуна, син Александра Вучића, Данило Вучић, био је у пратњи војног обезбеђења “Кобре” када се догодила туча на сплаву “Ривер” у којој је повређен голман Владимир Стојковића.

Политика је тада писала:

– Оно што тада није објављено је да се на сплаву у време туче налазио и седамнаестогодишњи син премијера Александра Вучића. А оно што изгледа нису знали ни полицајци који су вршили увиђај јесте чињеница да су се, у професионално дискретној пратњи Вучићевог сина, на сплаву налазили и припадници војне јединице “Кобре”. Како “Политика” сазнаје, обезбеђење Вучићевог сина је у складу са законом јер је и он због очеве функције “штићена личност”, како се то у полицијском жаргону каже. Премијера су “Кобре” почеле да штите када је био министар одбране, што се наставило и када је постао председник владе. (Политика, 2.6.2014)

Имајући у виду то да је “Политика” у служби власти, тај лист је покушао да оправда чињеницу да Вучићев седамнаестогодишњи син по београдском сплавовима шета у пратњи војног обезбеђења, наводећи да је то све “у складу са законом”, али без назнаке о којем тачно закону је реч.

Међутим, према Уредби Владе Србије о одређивању послова безбедносне заштите одређених лица и објеката, право на државно обезбеђење немају чланови уже породице премијера Србије.

Сви грађани, укључујући и чланове уже породице функционера, имају право да затраже државно обезбеђење за чије додељивање мора да се испоштује ригорозна процедура, односно, да се изврши процена угрожености.

Међутим, посао војног обезбеђења је да чува војни врх Србије, али не и члнове породице премијера Србије. За такву врсту обезбеђења задужене су друге службе при Министарству унутрашњих послова.

На пример, голман Владимир Стојковић, као штићена личност, био је на сплаву “Ривер” у пратњи обезбеђења из Управе за обезбеђење МУП-а, а не у пратњи “Кобри”, као што је то био случај са Вучићевим сином.

Шта би било кад би нас све чувала Војска Србије?

“Кобре” су чувале све председнике Србије, док Томислав Николић није одлучио да ту традицију прекине и затражи да га чува Управа за обезбеђење одређених личности и објеката МУП-а. Вучића су “Кобре” почеле да штите када је обављао функцију министар одбране, што се наставило и када је постао председник Владе.

Међутим, судећи по недавним дешавањима, тачније, тучама, сазнајемо да војно обезбеђење, поред самог Вучића, чува и његовог брата и сина, вероватно и оца и мајку – активности које се не налазе у опису посла војног обезбеђења.

Изгледа да Вучићи не знају да се носе са војним обезбеђењем.

Сличности 

Туча на сплаву: Учествовао син Александра Вучића, Данило Вучић (наводно).
Туча на улици: Учествовао брат Александра Вучића, Андреј Вучић (потврђено).

Туча на сплаву: Вучићев син био у пратњи војног обезбеђења.
Туча на улици: Вучићев брат био у пратњи војног обезбеђења.

Туча на сплаву: Вучићев син нема право на војно обезбеђење.
Туча на улици: Вучићев брат нема право на војно обезбеђење.

Туча на сплаву: Друга страна, голман Владимир Стојковић био у пратњи обезбеђења из МУП-а.
Туча на улици: Друга страна, улица била под обезбеђењем Жандармерије МУП-а.

Туча на сплаву: Вучић тврди да његов син није крив и да није учествовао у тучи.
Туча на улици: Вучић тврди да његов брат није крив јер је у руци све време држао личну карту.

Туча на сплаву: Вучић тврди да поседује алтернативне снимке који доказују да то није био његов син (алтернативни снимак никада није приказан у јавности).
Тучна на улици: Вучић тврди да поседује алтернативне снимке који доказују да је његов брат у руци држао личну карту (алтернативни снимак никада није приказан у јавности).

Туча на сплаву: Припадник МУП-а који је у службеној белешци (наводно лажно) написао да је Вучићев син напао голмана је добио отказ.
Туча на улици: Суспендовано је пет припадника Жандармерија који су наводно, без икакве основе, “изубијали” Вучићевог брата и његово војно обезбеђење.

Туча на сплаву: Крив је МУП јер су пласиране нетачне информације.
Туча на улици: Крив је МУП јер је дошло до прекорачења надлежности.

Туча на сплаву: Према сазнајима листа “Политика”, Вучић је свом сину у телефонском разговору поручио да ће поднети оставку буде ли он “умешан у неку тучу у којој буде повређен припадник полиције”. Чудно, то се управо и догодило јер “Политика” још додаје да је у тучи повређен и припадник полиције, односно, члан Стојковићевог обезбеђења из МУП-а.
Туча на улици: Министар одбране и најбоље позициониран керамичар у Србији, Братислав Гашић, изјавио је да је Вучићевом брату тог дана додељена војна пратња како не би дошло до сукоб са полицијом. Чудно, то се управо и догодило.

Туча на сплаву: Зашто је седамнаестогодишњак био на сплаву “Ривер” до касно увече имајући у виду то да се туча догодила око 3 сата после поноћи?
Туча на улици: Зашто је Вучићев брат баш тог тренутка кренуо до куће својих родитеља када знам да је град био под полицијском опсадом?

 

Телепромптер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„KОБРИЦЕ“ KАО БОТИЦЕ: Част нам је што нас је Вучић позвао

2.2 (25) Након што су радници „Београд пута“ уклонили заштитну ограду испред зграде Председништва на …

„Kобре“ немају шта да траже на улици током грађанског протеста

4.8 (4) Припадници батаљона војне полиције специјалне намене „Kобре“, нису имали законски основ да буду …

10 Коментара

  1. Плаћајте ,да кобре чувају њихове кучиће и мачиће.Србија има пар ,Сваки дан дижу нове кредите даби само они безбедно живели у изобиљу.

  2. OD SVEGA SU NAPRAVILI LAKARDIJU PA I OD KOBRI

  3. Није крива ни полиција, ни жандармерија ,ни војска ,они раде оно што им се нареди ,јадно је што појединци као наш Вуле велики,дају за право себи, да злоупоребљавају закон..а иде се дотле да ће све кобре и специјалне јединице војске чувати наше Вучиће….синове,ћерке, браћу, сестре, садашњу жену ,бившу жену…тетке ујне,ујаке,стричеве,деде бабе и прабабе….све ће то народ позлатити ..док се по Н.Пазару шетају Зукорлићеве паравојне формације ,док по Пешеву Шиптари славе и величају хероје ОВК,који су убијали Србе,док се Војводина спрема да крене путем Косова…питам се Србијо,јеси ли ћорава ,јеси ли нема ,је си ли толико немоћна или си можда луда или збуњена ….како год не замерам ти ,,,велико зло те спопало и није ти лако

  4. Кобре, штабре, дабре… Цобра, бдаТе! Све само голо говно, оборужано, хеклерисано, спремно да брани сплав до последњег криминалца!

  5. E kobre , bile mozda nekad , sada su samo gusteri ! Frrrrr

  6. Marko Milošević je mala beba za Vučiće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend